'Furkan Vakfı üyesinin telefonundan çocuk istismarı çıktı'

'Furkan Vakfı üyesinin telefonundan çocuk istismarı çıktı'

Gerici Furkan Vakfı'na düzenlenen operasyonda gözaltına alınan üyenin cep telefonundan çok sayıda çocuk istismarı içeren video çıktığı iddia edildi.

Adana'da gerici Furkan Vakfı'na yapılan operasyonda gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen üyeler arasında bulunan İdris Birer'in cep telefonundan çok sayıda çocuk istismarı içeren görüntü çıktığı ve bu suçtan da ayrıca tutuklandığı iddia edildi.

İHA'nın aktardığına göre; Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" suçlarından Furkan Vakfı yönetici ile sorumlularının aralarında yer aldığı 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Adana, Niğde ve Elazığ'da 30 Ocak tarihinde 33 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda ilk etapta kurucu başkan Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Dün Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul ile Taha Yasin Demir, İdris Birer, Erol Ardıç ve Ali Alagöz tutuklandı, 6 kişiye ev hapsi, geri kalan zanlılara ise adli kontrol kararı uygulandı.

Vakfın sosyal medya işiyle uğraştığı belirtilen ve tutuklanan 5 kişi arasında yer alan İdris Birer'in incelenen cep telefonunda ise çok sayıda çocuk istismarı görüntüsü olduğu çıktığı ileri sürüldü. Bu nedenle İdris Birer ayrıca, "müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak" iddiasıyla tutuklandı.

İdris Birer adliyeye girerken kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına gülerek "Çekin çekin yakışıklı çekin ağabeyinizi. Çekin babanızı yakışıklı çekin gençler" demişti.

DAHA FAZLA