FT: Erdoğan yorgun, cansız ve zayıf

FT: Erdoğan yorgun, cansız ve zayıf

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan, "Erdoğan'ın kumarı" başlıklı yazıda, "Pazar günkü seçimler öncesinde bu kadar zayıf nadiren gözüktü" denildi.

İngiliz Financial Times gazetesi "Erdoğan'ın kumarı" başlıklı tam sayfa bir yazıya yer verdi. Laura Pitel imzalı makalede, "Ekonomik sorunlar kök salmadan harekete geçme ve muhalefeti korunmasız yakalama umuduyla iki ay önce erken seçim çağrısı yaptı. Ama kamuoyu anketleri rakiplerinin onu parlamentoda çoğunluğu kazanmasını durdurabileceğini ve hatta başa baş geçecek ikinci tur cumhurbaşkanlığı yarışına itebileceklerini gösteriyor" denildi.

"Seçim daha kritik bir zamanda gelemezdi" ifadesi kullanılan haberde, "Türkiye evde kaynayan bir Kürt sorunuyla ve komşuları Irak ve Suriye'deki askeri müdahalelerle boğuşuyor. ABD ve AB ile tansiyon yüksek. Dış finansmana endeksli, borç yüklü ekonomi pek çok yatırımcıda güven kaybına yol açtı" denildi.

‘İNCE ŞAŞIRTTI’

Yazıda, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için ise, "enerji dolu, eğlenceli ve kavgaya hazır kampanyasıyla muhalif seçmenleri şaşırttı" deniyor.

'ERDOĞAN SAVUNMAYA GEÇMEK ZORUNDA KALDI'

Yazı şöyle devam ediyor:

"Tersine yorgun ve cansız görünen Erdoğan, savunmaya geçmek zorunda kaldı. AKP'nin ‘partinin ülkeyi daha zengin ve refah kıldığı’ söylemi, iki haneli enflasyon ve yılbaşından beri dolara karşı değerinin 5'te 1'ini yitiren para birimi karşısında çözülmeye başladı."

BBC Türkçe’nin aktardığı haberde, Erdoğan'ın "seçim yenilgisine müsamaha göstermeyeceği" ifade edilirken AKP'den 2012 yılında ayrılan eski milletvekili Suat Kınıklıoğlu’nun "Bence sonsuza kadar cumhurbaşkanı kalmak isterdi" sözlerine de yer verildi.