Fransız Liberation gazetesi 6 tam sayfayı Cumhuriyet'e ayırdı

Fransız Liberation gazetesi 6 tam sayfayı Cumhuriyet'e ayırdı

Fransa’nın önemli gazetelerinden Libération, 'özel sayı' olarak yayımladığı baskısında 6 tam sayfasını Cumhuriyet'e ayırdı.

Fransız Libération, 24 Temmuz günü yayımlanan sayısında Cumhuriyet gazetesine 6 sayfa ayırdı. Haberin görselinde ise, kelepçe yerine geçen bir gazete görseli kullanıldı, "Cezaevinde tutuklu bulunan 19 Türk gazetecinin yargılanması başlıyor. Dayanışma halindeyiz!" mesajı paylaşıldı.

Altı sayfada Fransız okuruna Cumhuriyet gazetesine yöneltilen suçlamaları, tutuklanan gazetecileri ayrıntıları ile anlatan ve Cumhuriyet’in neden susturulmak istendiğini kanıtlarıyla sergileyen yazılar yer alıyor.

Cumhuriyet'in aktardığı yazı dizisinde, Liberation Yayın Yönetmeni Laurent Joffrin ile Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç birer başyazı kaleme aldı.

Diğer sayfalarda ise Oya Baydar ve Ahmet İnsel’in Türkiye’deki son durum ele alan analizleri, Aydın Engin’in Cumhuriyet’e karşı açılan ceza davasının nedenlerini ve ayrıntılarını aktaran yazısı ve Eray Ak’ın Murat Belge ile yaptığı “2017 yazında Türkiye” konulu bir söyleşi yer alıyor.

Ayrıca, T24 Yayın Yönetmeni Doğan Akın’ın Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’ya, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu’nun Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık’a, Yiğit Bener’in Turhan Günay’a ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü yöneticisi Sebastien de Courtois’nın Kadri Gürsel’e seslendikleri kısa mesajlar da yayımlanıyor.