Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Macron ve Le Pen yarışacak

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Macron ve Le Pen yarışacak

Fransa, cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu için sandık başına gitti. Oylamanın sona ermesiyle birlikte oylar sayılmaya başlandı. Gelen sonuçlara göre ikinci turda Emmanuel Macron ve Marine Le Pen yarışacak.

Fransa cumhurbaşkanı seçiminde ilk tur oylama bugün yapıldı. Kamuoyu yoklamalarında 'En Marche' (Yürüyüş) Hareketinin lideri Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi'nin (FN) adayı Marine Le Pen önde görünüyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Fransa'nın ana kara topraklarında 45.67, denizaşırı topraklarında 1.3 milyon seçmen tercihini ortaya koyacak. Seçimin ilk turunda hiçbir adayın yüzde 50'lik oy oranını yakalayamaması durumunda en çok oyu alan iki aday 7 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde yarışacak. Kazanan aday 14 Mayıs'a kadar Cumhurbaşkanı François Hollande'dan görev devralacak.

SONUÇLAR PROTESTO EDİLDİ

Fransa'nın başkenti Paris'te Bastille Meydanı'nda, aşırı sağcı Marine Le Pen'in ikinci tura kalması protesto edildi. Fransız polisi, Bastille Meydanı'nda barikatı zorlayan protestoculara karşı gaz bombası ve cop kullandı.