Flynn da itirafçı oldu: FBI'a yalan söyledim

Flynn da itirafçı oldu: FBI'a yalan söyledim

ABD Başkanı Donald Trump’ın ve ekibinin, Rusya ile ilişkilerine dair iddialar üzerine yürütülen soruşturmada Flynn depremi yaşandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya ile gizli anlaşmalara ilişkin soruşturma kapsamında savcıyla anlaştı ve itirafçılığa başladı. Flynn, FBI’a görüşmelerle ilgili yalan söylediğini itiraf etti.

Flynn’ın ilk itirafı  “FBI’a yalan söyleyerek suç işlediğini” söylemek oldu. Flynn, Rusya’nın eski Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile Aralık 2016’daki ABD’nin Rusya yaptırımları ve buna ilişkin temasları hakkında yalan söylediğini belirtti.

24 GÜN GÖREVDE KALMIŞTI

Trump’ın başkanlık seçimini kazandığı Kasım 2016 ile koltuğa oturduğu 20 Ocak’a kadarki ara dönemde ekibinin Rusya ile gizli görüşmeler ve anlaşmalar yaptığı iddia edilmişti.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn, önce inkar, sonra kabul ettiği görüşmeler nedeniyle görevinin 24. gününde istifa etmek zorunda kalmıştı.

İddialar arttıkça istifalar peş peşe yaşanmış, FBI ise Trump’ın seçim sonrasındaki ekibiyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Flynn’ın dışında Trump’ın eski kampanya menajeri Paul Manafort, iş ortağı Rick Gates ve kampanyanın eski dış politika danışmanı George Papadopoulos da suçlanmıştı.

Flynn hakkındaki Rusya’nın yanı sıra Türkiye için de lobicilik faaliyeti yaptığı, Fethullah Gülen’i Pensilvanya’dan kaçırarak İmralı’ya getirmesi için 15 milyon dolar teklif edildiği iddia edilmişti.