Boğaziçili öğrencilere 'Afrin lokumu' gözaltısı

Boğaziçili öğrencilere 'Afrin lokumu' gözaltısı

Boğaziçi Üniversitesi'nde TSK ve ÖSO'cu çetelerin Afrin'i ele geçirmesi üzerine lokum dağıtan gruba müdahale eden üniversitelilere yönelik ev baskınları yapıldı. FKF GYK üyesi Şafak Küçüksezer de evi basılarak bu sabah gözaltına alındı.

İleri Haber

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi 5 kişi, evlerine bu sabah yapılan baskınla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Genel Yürütme Kurulu üyesi Şafak Küçüksezer de bulunuyor.

Gözaltı gerekçesi net olarak bilinmeyen Küçüksezer'in Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan 'Afrin lokumu' gerilimi nedeniyle gözaltına alındığı tahmin ediliyor.

Ancak arkadaşları Küçüksezer'in protestonun olduğu gün farklı bir kampüste olduğunu aktardı.

GÖZALTI PROTESTOSUNA DA GÖZALTI

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, gözaltıları protesto etmek için Kuzey Kampüs'te basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından engellendi. Polis, 3 öğrenciyi daha gözaltına aldı.

Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi’nde islamcı bir grup “Afrin lokumu” dağıtarak Saray’ın Afrin operasyonunu kutlayan bir masa açmış, savaş karşıtı öğrenciler “İşgalin, Katliamın Lokumu Olmaz” pankartıyla ve savaş karşıtı sloganlarla grubu protesto etmişti.

Öğrencilerin tepkileri üzerine masa kaldırılırken, okul kapısından çıkan savaş karşıtı 3 öğrenci gözaltına alınıp ardından serbest bırakılmıştı.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Öğrencilerin lokum dağıtılmasına izin vermemesinin ardından Boğaziçi Üniversitesi tarafından bir açıklama yapılarak protesto "saldırı" olarak tanımlandı.

"Boğaziçi Üniversitesi olarak geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin hassasiyetlerini paylaştığımızı belirtiriz." denilen açıklamada şunlar kaydedilmişti:

"Üniversite idaremizin onayı dışında gerçekleşen söz konusu gösterilere emniyet güçleri müdahale etmiştir. Üniversitemizin ilgili birimleri bu saldırgan eylemle ilgili sorumlular hakkında gereken inceleme ve disiplin işlemlerini başlatmıştır. Konu hakkında Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma da ayrıca devam etmektedir. Bu saldırıyı gerçekleştiren birkaç kişi 20 bin nüfuslu üniversitemizi temsil etmediği gibi Boğaziçi Üniversitesi bütünü olarak bu menfur saldırıyı ve Zeytin Dalı Operasyonu şehitlerimize yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz."

[ih2]

SABAH YAZARI HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Sabah yazarı Fahrettin Altun dün yayınlanan köşe yazısında protesto eylemi gerçekleştiren öğrencileri hedef göstermişti.

Altun yazısında, "Bir bakıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin bir üniversitesinde bazı öğrenciler şehitlerimize hakaret eden pankartlar açıyor. İstabul'un orta yerinde, Boğaziçi Üniversitesi'nde! Türkiye Cumhuriyeti devletine faşist diyor, askerlerimiz aleyhinde slogan atıyor. Dahası Afrin zaferi hatırasına lokum dağıtan bir başka grup öğrenciye saldırıyor. Bu saldırganlar ceplerinde Boğaziçi Üniversitesi öğrenci kimlik kartı taşıyan kişiler! PKK terör örgütüne açıktan destek veriyorlar. Ellerinde "işgalin,katliamın lokumu olmaz" diye kocaman bir pankart taşıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

ANKARA VE ESKİŞEHİR'DE DE GÖZALTILAR

Öte yandan Ankara ve Eskişehirde'de FKF üyelerine yönelik gözaltılar yaşanmıştı.

Eskişehir'de Ali İsmail Korkmaz'ı anan bir üniversite öğrencisi gözaltına alınmıştı.

Ankara FKF il başkanı Şevket Çavuşoğlu da 3 gündür gözaltında.

[ih3]