Fitch, Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdü

Fitch, Türkiye'nin büyüme tahminini düşürdü

Fitch, Türkiye'nin 2019 için büyüme tahminini yüzde 3.6'ya indirdi. Bu düşüşte teşviklerin seçim sonrası azalmasını beklemelerinin etkisi olduğu ifade edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ile ilgili yeni bir rapor yayımladı. Raporda, Türkiye'nin 2019 büyüme tahmininin son global ekonomik görünüm raporunda yüzde 4.7'den yüzde 3,6'ya çekildiği ifade edildi.
Fitch; ABD'nin para politikasını sıkılaştırması, global para politikalarındaki ayrışmalar ve potansiyel piyasa oynaklığının 2018'in ikinci yarısında gelişmekte olan piyasalar için ana zorluklar olmaya devam ettiğini belirterek "Gelişmekte olan piyasa para birimleri üzerinde son dönemde görülen baskı, piyasaların politika hatalarını ve tutarsızlıkları daha az affedici olduklarını ve gelişmekte olan piyasa politika yapıcıların yanıtlarının büyüme üzerinde etkileri olabileceğini gösteriyor" dedi.

'ANCAK YAKIN RİSKLER AZALTILABİLİR'

Türkiye raporunda,Türkiye’de Nisan’ın ikinci yarısından itibaren yapılan toplam 500 puan faiz artırımı ve duyurulan basitleştirmelerin ancak makroekonomiye ve finansal istikrara yönelik yakın risklerin azaltılmasına yardımcı olabileceğini vurgulanırken “Yüksek yurt içi ve dış finansman maliyetleri ve zayıf para birimi büyümeyi çökertecek, bununla birlikte bu seçimle ilişkili teşviklerin geri çekilmesiyle 2019'da daha bariz şekilde hissedilecek. Bu verilerle Türkiye için 2019 büyüme tahminimizi son Global Ekonomik Görünüm raporumuzda yüzde 4.7'den 3.6'ya indirdik"  dendi.
 

DAHA FAZLA