Fırtına öncesi uyarı: Metalciler yurt genelinde iş bıraktı

Fırtına öncesi uyarı: Metalciler yurt genelinde iş bıraktı

Toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine metal işçileri bugün yurdun dört bir yanında 1 saatlik iş bırakma eylemi yaparak MESS’i uyardı.

İleri Haber

Metal Sanayi İşverenleri Sendikası (MESS) ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması ve toplam 63 madde için uyuşmazlık yaşanması üzerine DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, örgütlü bulunduğu işyerlerinde bugün 1 saatlik iş bırakma eylemi yaptı.

Sendika, Kocaeli, İstanbul, Eskişehir, Hatay, Osmaniye, Bilecik, İzmir ve Bursa’nın aralarında olduğu çok sayıda ilde örgütlü olduğu metal fabrikalarında, bu sabah 08.00-16.00 vardiyası başlamadan önce iş yerleri önünde basın açıklaması yaparak başta ücret konusu olmak üzere, sosyal haklar, fazla mesai ve gece zammı gibi maddelerdeki taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

BU UYARIYDI

Fabrika içlerinde de bilgilendirme toplantısı yapan sendika, bunun bir uyarı eylemi olduğunu belirterek MESS’e, işçilerin taleplerinin karşılanması konusunda çağrıda bulundu.

YURT GENELİNDEKİ İŞ BIRAKMA EYLEMİNDEN KARELER

İşte, “MESS dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz” sloganıyla 1 saatlik iş bırakarak patron sendikasını uyaran metal işçilerinin eyleminden kareler:

GEBZE

Sarkuysan (BEMKA) işçileri

Federal Mogul işçileri

APERAM işçileri

Çayırova Boru işçileri

OSMANİYE

Yücel Boru işçileri

İZMİR

Şenkaya işçileri

BURSA

Prysmian işçileri

HATAY

Yücel Boru Hatay işçileri

BİLECİK

DEMİSAŞ işçileri

KOCAELİ

Standart işçileri

ESKİŞEHİR

ENTİL işçileri

RENTA işçileri