Fırat Kalkanı'ndan patates arzı

Fırat Kalkanı'ndan patates arzı

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği “Fırat Kalkanı Harekat” Bölgesinden patates arz etmeye başladı.

Son dönemde gündemin en çok konuşulan maddelerinden biri de soğan ve patates fiyatları oldu. 7 lirayı bulan fiyatlara müdahale ithalat ile geldi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “Soğan-patates fiyatlarıyla ilgili aşırı oynaklık görüyoruz. Konuyla ilgili müdahalemiz başladı. Tarım Bakanlığı olarak bakıyoruz. Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz.” Açıklamasında bulunmuştu. 

Ancak fiyatlar yine yüksek seviyede. Taze patatesin kilosu 7.45 TL’den satılırken dökme patates 4.99 TL’den alıcı buluyor. Kuru soğanın kilosu ise raflardaki yerini 6.59 TL’den alıyor. 

EL BAB VE AZEZ’DEN PATATES ARZI

Bloomberg HT’nin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına dayandırdığı haberine göre, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, bu doğrultuda “Fırat Kalkanı Harekat” Bölgesi içinde yer alan El Bab, Azez, Çobanbey ve Aktarin'de sözleşmeli üretim modeliyle üretilen patatesleri marketlere arz etmeye başladı.

Söz konusu bölgeden getirilen patateslerin ilk olarak Ankara'da bulunan iki market zincirine ulaştırıldığı ve 1,95 liradan tüketiciye satıldığı belirtildi.

 

DAHA FAZLA