Filistin'den Trump'a yanıt: Kudüs yoksa ABD de yok!

Filistin'den Trump'a yanıt: Kudüs yoksa ABD de yok!

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ebu Rudeyne, Filistin-İsrail barış görüşmelerinde Kudüs konusunun olmaması halinde ABD'nin de masada olmayacağını açıkladı. 

 ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin'in para yardımı alabilmesi için İsrail ile barış görüşmelerine geri dönmesi gerektiğini açıklamasının ardından Filistin'den yanıt geldi. 

'KUDÜS MASANIN DIŞINDAYSA ABD DE MASANIN DIŞINDADIR'

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, "Eğer Kudüs masanın dışında kalacaksa ABD de aynı şekilde masanın dışında kalacaktır." ifadelerini kullandı.

'TRUMP'IN SÖZLERİ ARABULUCUK KONUSUNDAKİ EHLİYETSİZLİĞİNİ GÖSTERİYOR'

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat da ABD Başkanı Trump'ın söz konusu açıklamalarını "sorumsuzluk" olarak nitelendirdi.

Ureykat, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD Başkanı Trump'ın Davos'ta işgal hükümeti Başbakanı Netanyahu ile yaptığı görüşmede dillendirdiği sorumsuz sözler, Trump'ın yapılacak herhangi bir barış görüşmesinde ara buluculuk yapma konusundaki ehliyetsizliğini gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

'MALİ DESTEK BİR MİNNET VE HEDİYE DEĞİLDİR'

Ureykat açıklamasının devamında, "Her kim Kudüs'ün barış görüşmeleri masasından kaldırıldığını düşünüyorsa bilsin ki barış da masadan kaldırılmıştır." ifadelerine yer verdi.

ABD'nin Filistin'e verdiği mali desteğin bir minnet vesilesi olmadığını vurgulayan Ureykat açıklamasında, "ABD'nin halkımıza verdiği mali destek Trump'ın sandığı gibi minnet ve hediye değildir. Aynı şekilde uluslararası toplumun verdiği mali yardım da bağış ve yardım mevzusu değildir. Bilakis işgalin bitimine ve halkımızın kendi topraklarında kendi egemenliğini kurana kadar uluslararası toplumun halkımıza karşı görevidir." ifadelerine yer verdi.