Fikret Başkaya serbest bırakıldı

Fikret Başkaya serbest bırakıldı

Evine yapılan baskınla bu sabah gözaltına alınan Fikret Başkaya, Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

İleri Haber

Güncelleme 11.50

‘Asıl terör, devlet terörüdür’ başlıklı yazısı nedeniyle hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı öğrenilen Başkaya, Emniyet’teki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.


Akademisyen ve yazar Fikret Başkaya'nın sabah saatlerinde Ankara Batıkent'teki evine yapılan polis baskınında gözaltına alındı. Başkaya'nın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

Ankara’da sabah saatlerinde çok sayıda eve polis baskınları düzenlendi. Aralarında Fikret Başkaya ve HDP il yöneticisinin de olduğu bazı isimler kişi gözaltına alındı.

Fikret Başkaya’nın Batıkent’teki evinde arama yapan polis, Başkaya’nın 1991 yılında yazdığı ‘Paradigmanın İflası’ ve iki kitabıyla birlikte dizüstü ve masa üstü bilgisayarı ile cep telefonuna ek koydu.

BARIŞ YARKADAŞ’DAN AÇIKLAMA

Başkaya’nın gözaltına alınmasına ilişkin Twitter’dan açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, şunları kaydetti:

“Doç. Dr. Fikret Başkaya, sabah 06.30'da Ankara'daki evinden gözaltına alındı. Dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle bilgi verilmedi. Fikret Başkaya'nın evinde arama yapan polisler, 'Paradigmanın İflası' adlı kitap ile evdeki cep telefonunu da tutanakla götürmüşler. Başkaya'nın gözaltına alınmasına sebep olan dosya kapsamında 20 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu söyleniyor. Dr. Başkaya'yı davet etseydiniz savcılığa gelirdi. Kendisiyle iki gün önce konuşmuştum. Eve polisin geldiğini söylemişti. Sonra şu oldu:

Bir polis Başkaya'nın evine geliyor. Başkaya misafirlikte olduğu için komşuya not bırakıyor. Başkaya bunun üzerine avukatını arıyor. Avukat, savcılığa gidip bilgi almaya çalışıyor. Bilgi verilmediği için Başkaya üç gündür evinde bekliyordu. Bu sabah ise gözaltına alındı. Fikret Başkaya, ülkemizin onurlu bir aydınıdır. Tüm hayatı çileyle geçmiş, yazdıkları yüzünden hapis yatmış bir bilim insanıdır. İki yıl önce by pass olan ve çok sayıda ilaç kullanan F. Başkaya'nın sağlık durumu göz önüne alınmalıdır.”