Figen Yüksekdağ'ın davaları birleştirildi

Figen Yüksekdağ'ın davaları birleştirildi

Kocaeli'de tutuklu olan ve milletvekilliği düşürülen HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Şanlıurfa'da yargılandığı dava ile Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davasının birleştirilmesine karar verildi.

HDP'li Figen Yüksekdağ hakkında 20 Temmuz 2015 tarihinde YPG ve YPJ’ye ilişkin sözleri nedeniyle  Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak “terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

 Bugün Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Yüksekdağ'ın avukatlarının katıldığı duruşmada Yüksekdağ'ın bir önceki duruşmasında SEGBİS ile ifade vermeyi reddetmesi üzerine avukatı Sevda Özbingöl savundu. Yüksekdağ'ın avukatı Özbingöl savunmasında, müvekkilinin kendisini mahkemede savunmak istediğini ve Ankara'da görülen ayrı bir davanın benzer olduğu için dosyaların birleştirilmesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, kendilerinin baktığı dosya ile Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyaların birleştirilmesine veYüksekdağ’ın bir sonraki duruşmada bizzat hazır bulunmasına karar vererek duruşmayı erteledi.(DHA)