Fidel Castro’nun cenaze töreninde Küba ve Venezuela’dan Suriye’ye dostane ağırlama: Yanınızdayız!

Fidel Castro’nun cenaze töreninde Küba ve Venezuela’dan Suriye’ye dostane ağırlama: Yanınızdayız!

Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun cenaze törenine katılan Suriye Cumhurbaşkanlığı İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mansur Azzam’a, Küba ve Venezuela yönetimi dostane şekilde ağırlayarak “Yanınızdayız” denildi.

Küba ve Venezuela başkanları, Küba’nın efsanevi lideri Fidel Castro’nun cenaze törenine katılmak için Havana’ya gelen, Suriye Cumhurbaşkanlığı İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mansur Azzam’a dostane bir karşılamada bulundu.

Suriye resmi Arap Haber Ajansı’nda (SANA) yer alan habere göre, cenaze töreninde Küba Başkanı Raul Castro ile görüşen Bakan Azzam, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın yanı sıra hükümetinin ve halkının Küba cumhurbaşkanı, hükümeti ve halkına taziyelerini aktardı. Bakan Azzam halkı ve ordusuyla evrensel terör ve radikalliğe karşı onur ve egemenlik savaşı veren Suriye’nin, Kübalı lider Fidel Castro ve Küba halkına sevgi ve dostane duygularını iletti.

Küba’nın yanı sıra dünyanın tüm özgür ve mücadeleci insanlarının Fidel Castro’nun vefatıyla önemli bir sembolü ve lideri kaybettiğinin altını çizen Azzam, Castro’nun devrimci ve mücadeleci mirasının azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

RAUL CASTRO’DA ESAD’A MESAJ

Görüşmede Küba Devlet Başkanı Raul Castro, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’da iletmesi üzere Azzam’a bir mesaj teslim etti.

Foto: Arşiv

VENEZUELA: SURİYE’NİN YANINDAYIZ

Cenaze töreni kapsamında Bakan Azzam aynı zamanda, Venezeela Başkanı Nicolás Maduro ile de bir görüşmede bulundu. Görüşmede Maduro, Cumhurbaşkanı el Esad’a iyi dileklerini ifade ederken, maruz kaldığı terör savaşına karşı Suriye ve halkına desteğinin altını çizdi.

Foto: Arşiv (Maduro-Castro)