'FETÖ'den tutuklanan Hüseyin Çapkın: Beni Erdoğan'a sorsunlar, yan yana çalıştım

'FETÖ'den tutuklanan Hüseyin Çapkın: Beni Erdoğan'a sorsunlar, yan yana çalıştım

Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmada tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Dört buçuk yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptım. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana çalıştım. FETÖ'cü olup olmadığımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorsunlar. Eğer FETÖ'cü derse savunma yapmayı bırakacağım. 1984 yılından beri beni kim hangi göreve getirmiş bellidir. Şükür hepsi yaşıyor. Tanık olarak dinlenebilirler" dedi.  

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fethullah Gülen cemaatine ilişkin soruşturmada tutuklanan  eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakamın yargılaması bugün başladı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu karşısında bulunan salonda başlayan duruşmada Eski İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın savunmasını tamamladı. 

"SEN ÖYLE YAPARSAN, SENİ YAKARIZ"

Çapkın, 30 Ağustos 2016 tarihinde gözaltına alındığını ve cemaat soruşturmasında tutuklu eski emniyet müdürü Nazmi Ardıç ile Eski KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya'nın aleyhindeki ifadesinin ardından tutuklandığını belirterek devamında şunları söyledi: 

"Mehmet Yeşilkaya ifadesinde 17 Aralık operasyonun olduğu sabah beni aradığını ancak telefonumun kapalı olduğunu söylemiş. Meslekten gelen bir alışkanlıkla telefonum aldığım günden itibaren 24 saat hep açıktır. 17 Aralık'tan sonra Yakub Saygılı ve Nazmi Ardıç 'Biz yolsuzluk operasyonu yaptık, darbe yapmadık. Hatta operasyonları haber vermediğimiz müdürümüz bile bize hak verdi' diye kendi kanallarında açıklamalar yaparak beni de kendi yanlarındaymış gibi göstermeye çalıştılar. Benim, 'Bunlar beni sırtımdan vurdular' diye yaptığım açıklamam manşetten yayınlanınca ise Nazmi Ardıç, 'Sen öyle yaparsan al sana… Biz zaten batmışız, seni de yakarız' şeklinde tutuklandıktan sonra resmi ifadeler vermeye başladılar. Kim bilir hangi abilerinden emir aldılar".

"BENİ ERDOĞAN'A SORSUNLAR"

Çapkın, kendsini atayan dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı işaret ederek, "Dört buçuk yıl İstanbul Emniyet Müdürlüğü yaptım. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yan yana çalıştım. FETÖ'cü olup olmadığımı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorsunlar. Eğer FETÖ'cü derse savunma yapmayı bırakacağım. 1984 yılından beri beni kim hangi göreve getirmiş bellidir. Şükür hepsi yaşıyor. Tanık olarak dinlenebilirler" dedi.  

DURUŞMA ERTELENDİ

Eski emniyet müdür Hanefi Avcı'nın bir televizyon programında kendisinin Fethullah Gülen cemaatiyle ilgisinin olmadığını söylediğini beliren Çapkın, Avcı'nın bu ifadelerinin dosyaya delil olarak girmesini talep etti. Çapkın, savunmasını sonunda tahliyesini ve beraatını istedi. Duruşma yarına ertelendi.