Fenerbahçeli Ekpe Udoh: 'Atatürk'ün kadınlar için yaptıkları çok önemli, O eşitliğe inandı'

Fenerbahçeli Ekpe Udoh: 'Atatürk'ün kadınlar için yaptıkları çok önemli, O eşitliğe inandı'

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Ekpe Udoh, İstanbul Erkek Lisesi’nde katıldığı söyleşide 'Benim kız kardeşim var ve onun kadınlar için yaptığı şeyler çok önemli. O eşitliğe inandı, eşit haklar verdi. Bu, çok önemli. O yüzden onu çok takdir ediyorum' dedi.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Ekpe Udoh, Birleşik Amerikalı oyuncusu Ekpe Udoh, İstanbul Erkek Lisesi Sportfest Kulübü’nün organize ettiği söyleşide öğrencilerle bir araya geldi.

"O'NUN KADINLAR İÇİN YAPTIKLARI ÇOK ÖNEMLİ, O EŞİTLİĞE İNANDI"

Okulun konferans salonunda yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler başarılı pivota Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye ile ilgili sorular da sordu. Atatürk'e duyduğu hayranlığın nereden geldiğiyle ilgili sorulan soruya Udoh, "Atatürk'e olan hayranlığım aslında basketbol salonlarında onun fotoğraflarını ilk gördüğüm anda başladı. Daha sonra Atatürk'ün kitaplarını okumaya başladım. Onu daha fazla tanıdıkça, neler yaptığını öğrendikçe daha da çok sevmeye başladım. Benim kız kardeşim var ve O'nun kadınlar için yaptığı şeyler çok önemli. O eşitliğe inandı, eşit haklar verdi. Bu, çok önemli. O yüzden onu çok takdir ediyorum" cevabını verdi.

"HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAKSIN"

Tribünlerde taraftarların her maçın ardından söylediği İzmir Marşı'nın ardından hayranlığını sosyal medya üzerinden dile getiren, daha sonra takipçilerinden Mustafa Kemal Atatürk hakkında kendisine kitap önermelerini isteyen Udoh, 15 Şubat'ta Ankara’da düzenlenen Türkiye Kupası’nda Anadolu Efes maçının ardından Anıtkabir’i ziyaret etmek için başantrenör Zeljko Obradovic’ten izin almıştı.

Anıtkabir'i ziyaret eden ABD’li basketbolcu, ziyaretinin sonunda anı defterine ise şu notu yazmıştı: “Sayın Atatürk. Bu dünyaya yaptığın katkılardan dolayı teşekkür ediyorum sana. Hiçbir zaman unutulmayacaksın. Gücünle huzur içinde uyu. Yeni inananın Ekpe.”

DAHA FAZLA