Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesi talebi meclis genel kurulunda onaylandı

Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesi talebi meclis genel kurulunda onaylandı

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesi talebi meclis genel kurulu tarafından onaylandı.

HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesi Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan karma komisyon tarafından kabul edildikten sonra, talebi meclis genel kurulu da onayladı.

DHA’nın aktardığına göre AKP’li Mustafa Şentop başkanlığında toplanan komisyon, meclis çalışmalarına 2016 yılı Ekim, Kasım ve Aralık ayında toplam 5 birleşime katılmadığı gerekçesiyle HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın  milletvekilliğinin düşürülmesini görüştü.HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın milletvekilliğinin düşürülmesi talebi Anayasa ve Adalet Komisyonu tarafından meclis genel kuruluna sevk edilmişti. Talep meclis genel kurulu tarafından onaylanarak HDP'li Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği düşürüldü.Daha önce de Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu karma komisyonda HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde karar alınmıştı.