Fatih'te Özbek kadını öldürdükten sonra bavula koyarak çöpe attılar

Fatih'te Özbek kadını öldürdükten sonra bavula koyarak çöpe attılar

İstanbul Fatih'te Yılmaz Yavuzaslan, uzun süredir birlikte olduğu Özbekistan uyruklu kadını öldürdükten sonra bavula koyarak çöpe attı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde Yılmaz Yavuzaslan isimli şahıs, uzun süredir birlikte olduğu Özbekistan uyruklu Dildora İnomova'yı öldürdükten sonra bavula koyarak çöpe attı.

Kumkapı Güvenlik caddesi üzerinde geçtiğimiz Çarşamba günü çöp konteyneri içinde önce çuvala ardından valize konularak ikiye katlanmış ve palet ipi ile bağlanmış halde kadın cesedi bulunmuştu. Yüzü tanınmaz halde ve üzerinde herhangi bir kimlik çıkmayan cesedin kime ait olduğu belirlenemedi.

Olayla ilgili çok yönlü çalışma başlatan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, cadde üzerindeki güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Ekiplerin yaptığı 5 günlük çalışma sonucunda kamera görüntülerinden cinayeti şüphelisinin eşkali belirlendi. Şüphelinin, evli ve 4 çocuk babası 28 yaşındaki Yılmaz Yavuzaslan olduğunu tespit edildi. Kumkapı Langa Karakol sokak üzerindeki bir kahvehanede yapılan operasyonda Yılmaz Yavuzaslan gözaltına alındı.

İTİRAF ETTİ

Asayiş Büro Amirliği’nde sorgulanan Yavuzaslan, cesedin 35 yaşındaki Özbekistan uyruklu Dildora İnomova’ya ait olduğunu ve onu öldürdüğünü itiraf etti. Yavuzaslan ifadesinde, uzun zamandır birlikte olduğu İnomova’nın, günlük kiralık evde kaldığını bildirdi. Yavuzaslan, birlikte oldukları sırada İnomova'nın, onunla olan fotoğrafları eşine göndermekle tehdit ettiğini ileri sürdü.

Yavuzaslan, bunun üzerine sinirlenerek mutfaktan eline geçirdiği meyve bıçağı ile İnomova'yı önce çeşitli yerlerinden bıçakladığını ardından da eliyle boğarak öldürdüğünü anlattı. Daha sonra dışarıdan çuval ve valiz aldığını söyleyen Yavuzaslan, İnomova’nın cesedini elini kolunu bağladıktan sonra önce çuvala ardından da valize koyduğunu, ardından sırtında taşıyarak çöp konteynırına attığını anlattı.

Asayiş Büro Amirliği’ndeki sorgusu tamamlanan Yavuzaslan, adliyeye sevk edildi.

DAHA FAZLA