Fatih Portakal: Anayasal suç işleniyor, harekete geçen var mı?

Fatih Portakal: Anayasal suç işleniyor, harekete geçen var mı?

FOX TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal, AKP'li Ayhan Oğan'ın 'Yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin kurucu lideri de Erdoğan'dır' sözlerine karşılık verdi.

AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan, CNN Türk'te yayınlanan Ahu Öztürk'ün sunduğu Türkiye'nin Gündemi programında “Bütün bu dışarıdan müdahale etme imkanları olan bürokratik oligarşiyi yerle yeksan ettik. Vesayet sistemini bitirdi. Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz. Bu yeni devletin kurucu lideri beğenin beğenmeyin Erdoğan’dır. Yapılan YAŞ toplantısı yeni bir TSK’nın inşaasıdır” diye konuşmuştu.

FOX TV Ana Haber Spikeri Fatih Portakal, Oğan'ın itiraf niteliğindeki açıklamaları hakkında, "Anayasal bir suç işleniyor. Savcılardan harekete geçen var mı?" diye sordu.

Portakal, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda şu ifadelere yer verdi:

1- #AKP'li zat diyor ki; Yeni devlet kuruyoruz. Kurucusu da Erdoğan. Anayasal bir suç işleniyor. Savcılardan harekete geçen var mı?

2- Sormazlar mı adama: kurduğunuz yeni ise eskiyi kim/kimler nasıl yıktı? Nasıl göz yumuldu, neden müsaade ettiniz diye...

3- Kimileri hala toplumdaki bölünmeyi derinleştiren cümleler kurmayı seviyor. Ya gerçek niyet nefreti körüklemek ve hızlandırmak

4- Ya da dağarcığındaki kelime yetersizliğinden dolayı hatalı tümceler üretiyor. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor hiç farkında değil.