FARC'ın yasal partisinin ismi belli oldu: FARC

FARC'ın yasal partisinin ismi belli oldu: FARC

Kolombiya'nın en büyük silahlı gerilla örgütü olan FARC, hükümetle yapılan barış anlaşmasından sonra yasal alanda siyasete başladı. FARC'ın legal partisinin isminin kısaltması da yine FARC oldu.

Kolombiya devleti ile 52 yıl sürdürdüğü silahlı mücadeleye Haziran ayında yapılan bir anlaşmayla son veren ve yasal alanda mücadele etmeye karar veren FARC yeni kurulacak partinin ismini belirledi.

İspanyolca yayın yapan El Pais gazetesinde yer alan habere göre, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Pazartesi günü toplanan ve 1200 delegenin katıldığı kongrede alınan kararla yeni partinin adı "Ortak Alternatif Devrimci Güç" anlamına gelen Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comun (FARC) olarak belirlendi. Partinin amblemi ise beyaz zemin üzerine kırmızı gül oldu. Yeni kurulacak partinin ilk olarak 2018'deki seçimlere katılması hedefleniyor. 

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ve Kolombiya devleti arasında 52 yıldır süren savaşta 250 bine yakın insan hayatını kaybetmişti. Savaş, 4 yıl önce Küba'da başlayan barış görüşmelerinin Haziran ayında anlaşmaya dönüşmesiyle sona ermiş ve FARC silahlarını teslim etmişti.