FARC üyelerine saldırı: 6 kişi öldürüldü

FARC üyelerine saldırı: 6 kişi öldürüldü

Kolombiya'da 6 FARC üyesi öldürüldü. FARC ise, yaptığı açıklamada eski gerillalara dönük saldırılardan tedirginlik duyduğunu açıkladı.

Kolombiya'da 6 eski FARC savaşçısı öldürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan FARC, eski gerillaları hedef alan saldırılardan tedirginlik duyduklarını duyurdu. Açıklamasında "Korkakça ve soğukkanlılıkla öldürülen 6 yoldaşın aileleriyle dayanışma içindeyiz" denildi.

Hükümetle yapılan barış görüşmeleri sonucunda FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri) silahsızlanarak yasal siyasi parti kurma kararı almıştı ve 53 yıllık silahlı mücadeleyi sonlandırmıştı. Binlerce savaşçının silah bıraktığı sürecin sonunda grup "Halk için Alternatif Devrimci Güç" adında bir parti kurdu. Kurulan partinin kısaltılmış adı yine FARC oldu.

Geçtiğimiz Pazar günü işlenen cinayetler, Kolombiya'nın güneybatısındaki Narino ilinde gerçekleşti. FARC tarafından yapılan açıklamada cinayeti işleyen grubun ideolojik amaçları olmadığı, ekonomik kazanç için şiddete başvurduğu vurgulandı. Bu bölgede silahlı çeteler, küçük isyancı grup ELN ve silah bırakmayı reddeden FARC muhaliflerinin koka üretimini denetim altına almak için mücadele ettiği biliniyor.

FARC 1985 yılında da silah bırakarak Yurtsever Birlik adlı bir siyasi parti kurmuştu. Ancak ilerleyen süreçte 5000 eski FARC savaşçısı, uyuşturucu satıcıları ve aşırı sağcı paramiliter gruplar tarafından öldürülmüştü.