FARC lideri Londono Kolombiya'ya döndü

FARC lideri Londono Kolombiya'ya döndü

'Timochenko' ismiyle bilinen Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) lideri Rodrigo Londono, tedavi amacıyla bulunduğu Küba'dan, FARC tarafından kurulacak yeni siyasi partinin kongresi için Kolombiya'ya döndü.

Londono, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Fuerza Alternativa Revolucionaria de Colombia (FARC) adıyla yeni kurulacak siyasi partinin 27 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek kongresine katılmak için Kolombiya'ya döndüğünü duyurdu. 

Rodrigo Londono, en son 27 Haziran'da Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un da katıldığı ve FARC'ın silahlarının tamamının teslim edildiği törene katılmıştı. 2 Temmuz'da şiddetli göğüs ağrısı, baş dönmesi ve çarpıntı şikayetiyle Kolombiya'nın Villavicencio kentindeki hastanenin acil servisine kaldırılan FARC lideri daha sonra tedavisine devam edilmesi için Küba'ya gitmişti.

Kolombiya'daki 52 yıllık silahlı mücadelesine hükümetle yapılan barış anlaşmasıyla son veren FARC, siyasetteki yeni hayatında da FARC ismiyle varlığını sürdürmek için "Kolombiya Alternatif Devrimci Gücü" anlamına gelen "Fuerza Alternativa Revolucionaria de Colombia" adını kullanacağını daha önce duyurmuştu.