Facebook'ta bir güvenlik açığı daha tespit edildi

Facebook'ta bir güvenlik açığı daha tespit edildi

Yakın dönemde kullanıcı verilerini paylaştığı belirlenen ancak bunun bir “güvenlik açığı” olduğunu iddia eden Facebook’ta yeni bir güvenlik açığı tespit edildi.

Facebook kullanıcı verilerinin, reklamcılar tarafından üçüncü parti JavaScript kitaplıkları yoluyla “hortumlanabildiği” ortaya çıktı. Bunun için sitenin “Facebook ile oturum aç” işlevini kullanması gerekiyor.

Facebook’la ilgili bir rapor, yeni güvenlik açığı olduğunu ortaya çıkardı. Buna göre, internet sitelerinde Facebook hesabıyla oturum açılması halinde kullanıcı verileri çalınabilir.

Facebook’tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, sorunla ilgili raporların incelendiği, Facebook verilerini bu şekilde almanın kullanım şartlarını direkt olarak çiğnemek anlamına geldiği ve harekete geçildiği belirtildi..

TÜM VERİLER ÇALINABİLİR

Çalınabilen veriler arasında Facebook kullanıcılarının adı, cinsiyeti, yaşı, e-posta adresi, konumu ve bazen profil fotoğrafı bulunabiliyor. Princeton Üniversitesi’nden araştırmacıların ortaya koyduğu raporda, bu sorundan etkilenen en az 434 web sitesinin bulunduğu belirtiliyor.

DAHA FAZLA