F Tipi'nde hükümlüye saldırı ve tehdit

F Tipi'nde hükümlüye saldırı ve tehdit

Kırıkkale F Tipi Hapishanesi'nde bir hükümlü önce gardiyanların saldırısına uğradı daha sonra "Sen henüz işkence görmedin" denilerek tehdit edildi.

Daha önce de hak ihlalleriyle gündeme gelen Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde bir hükümlü gardiyanların tehdit ve saldırısına maruz kaldı.

Gazete Yolculuk’un haberine göre Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde bulunan hükümlü Şeyhmus Poyraz, 14 Temmuz günü çıkarıldığı havalandırmada çakmağını yere düşürdü. Çakmağı almak için yere yönelen Poyraz’a gardiyanlar saldırdı.

"SEN HENÜZ İŞKENCE GÖRMEDİN"

Şeyhmus Poyraz’ın saldırı sırasında “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek!” sloganı atması üzerine gardiyanlar tarafından “Sen henüz işkence görmedin” sözleri ile tehdit edildiği öğrenildi.

Cezaevi daha önce de havalandırmalara tel gerilmesi gibi keyfi dayatmalar ve hak ihlalleriyle gündeme gelmişti.

Hükümlüler tarafından hazırlanan bir raporda; hapishane berberinde makasın yasaklandığı, tek tip tıraşın dayatıldığı, mahpusların hastanelerde kelepçeli muayene yapılmasına zorlandığı belirtilmişti.

KEYFİ DAYATMALAR

"Özel günler” haricinde mahpuslara kitap gönderimi yasaklayan hapishanede, metal çatal-kaşıklar ve televizyon sehpaları toplatılmıştı. 

Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde bulunan tutuklu ve hükümlülere yeniden süreli yayın yasağı da getirilmişti.