Evlere sosyal medya baskını: Çok sayıda kurum temsilcisi gözaltında

Evlere sosyal medya baskını: Çok sayıda kurum temsilcisi gözaltında

Aralarında KESK'li sendika başkanı, PSAKD, Öğrenci Kolektifleri, KAOS GL üyeleri ve Yüksekdağ’ın danışmanın da olduğu çok sayıda kişi evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı.

İleri Haber

Güncelleme 10.20

Ankara’da gözaltına alınanlar arasında KESK'li bir sendika genel başkanının da olduğu öğrenildi.

KESK’ten gelen açıklamada saat 11.00’de konuya ilişkin bir basın açıklaması yapılacağı duyurulurken şu ifadelere yer verildi: “Bu sabah saatlerinde sosyal medya paylaşımları nedeniyle Ankara’da gerçekleştirilen operasyon sonucu aralarında üye sendikamız Tarım Orkam Sen Genel Başkanı Hamit Kurt’un da bulunduğun çok sayıda kişi göz alına alınmıştır. Bu duruma karşı saat 11.00’da Tarım Orkam Sen Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlenecektir.”


Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Ankara'da sabahın erken saatlerinde çok sayıda eve polis baskını düzenlendi. Aralarında tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı olan Songül Akbay ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nden (PSAKD) Cevahir Canpolat'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. ETHA'da yer alan bilgide, Akbay'ın,  "PKK, PYD, KCK propagandası ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla gözaltına alındığı kaydedildi. Yüksekdağ'a ait bilgisayar ve bazı kitaplara da el koyulduğu belirtildi. 

KOLEKTİFLER, KAOS GEL, PSAKD TEMSİLCİLERİ DE GÖZALTINDA

Öğrenci Kolektifleri’nden Aysu Simge Taştan, Emek Erez, PSAKD’dan Cevahir Canpolat, Kaos GL’den Ali Erol ve Seyri Sokak’tan Sibel Tekin’in de evlerinde polis arama yapıyor. Tekin, Twitter hesabından gözaltına alındığını yazdı.

Duvar'ın aktardığı habere göre sabahın erken saatlerinde düzenlenen ev baskınları ve gözaltıların, sosyal medya paylaşımları nedeniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

'ADALET NÖBETİNİ ORGANİZE EDEN AVUKAT DA GÖZALTINA ALINDI: DÜN NÖBETTE TTB BİLDİRİSİ OKUNMUŞTU '

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, Twitter hesabından bir gözaltı bilgisi paylaştı.

Yarkadaş, "44 haftadır 'Adalet Nöbeti'nin tutulmasını sağlayan Av. Kemal Aytaç'ın evi gece polis baskınına uğradı. Aytaç'ın evi arandı. Dünkü Adalet Nöbeti'nde TTB'nin son bildirisi okunmuştu. Soruşturma buna dair mi bilmiyorum! Kimseye nefes aldırmak istemiyorlar!" ifadelerini kullandı.