Etiler Polis okulu arazisi için karar verildi: 'Paraya dönüştürüp satarak peşkeş çekecekler'

Etiler Polis okulu arazisi için karar verildi: 'Paraya dönüştürüp satarak peşkeş çekecekler'

Uzun dönem tartışmalara neden olan, kapatılan Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu’nun değeri 1 milyar doların üzerinde olduğu belirtilen 32 bin metrekarelik arazisinin “hasılat paylaşımı” yöntemiyle değerlendirilmesine karar verildi.

Riskli alan ilan edilmesinin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla 2014 yılında kapatılan ve İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokolle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) verilen Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi bir kez daha gündemine geldi.

Hürriyet'in haberine göre hafta başında İBB Meclisi’ne taşınan, CHP’li üyelerin oylama sırasında yapılan plan notu düzeltmesine itiraz ettiği için geri çekilen araziyle ilgili karara ilişkin teklif, dün yeniden oylandı. İBB Meclisi’ne sunulan teklifle, Beşiktaş, Rumelihisarı Mahallesi, 2011 ada 29 parselde bulunan 13 bin 199 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ile 2011 ada 271 parseldeki 18 bin 686 metrekare yüzölçümlü “Ticaret ve Hizmet Alanında” İstanbul Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde kalan taşınmazların “Hasılat Paylaşımı Yöntemiyle” değerlendirilmesi talep edildi. İmar Komisyonu’nun olumlu görüşü doğrultusunda oylanan teklif, CHP’li üyelerin red oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP: YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

CHP İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, arazinin eğitim alanıyken, plan değişiklikleri ile önce konut alanına daha sonra konut, ticaret ve turizm alanına çevrildiğini vurguladı. “Hasılat paylaşımı, rantı bir an önce paraya çevirmektir. Daha binayı yapmadan, her şeyi satabilirsiniz. Bu yöntemle hem yeşil alan olabilecek bir alanı yok edecekler hem de paraya dönüştürüp satarak peşkeş çekecekler” diyen Gülsever konuyu yargıya taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

BİLİRKİŞİ: KAMU YARARINA AYKIRI 

Araziye AVM, rezidans, otel yapılmasına olanak tanıyan imar planı değişikliğine Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davada ise bilirkişi raporunda; imar planı değişikliğinin kamu yararına ve çevre düzeni planlarına aykırı olduğu belirtilmişti.

DAHA FAZLA