Esrarengiz kazının yapıldığı evin sahibi konuştu

Esrarengiz kazının yapıldığı evin sahibi konuştu

Tarsus’ta yaklaşık bir yıldır devam eden esrarengiz kazının yapıldığı evin sahibi açıklama yaptı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde, bir evde devam eden ve kimsenin görmemesi için mavi branda ile çevrilen esrarengiz kazıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

Tarsus Kaymakamlığı ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından esrarengiz kazılar hakkında yapılan açıklamada, 2015 yılında kaçak kazı çalışmalarının ihbarı sonucu Müze Müdürlüğü ve Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince inceleme ve araştırma çalışmalarının yapıldığı belirtildi.  

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı kazının yapıldığı bölgeye 5. kez alınmadı.

‘EVE BASKIN GİBİ GELDİLER’

Konuya ilişkin kazı yapılan evin sahibi Ahmet İpekoğlu Habertürk'ten Beycan Üçkardeş ve Hakan Bulut’a açıklamalarda bulundu.

İpekoğlu, evi polis memuru Mithat Erdal’a kiraya verdiğini belirtirken, polis memurunun ölmesi üzerine savcılığın kendisini ifadeye çağırdığını ve kendisinin de bu cinayete ortak olup olmadığını sorduğunu anlattı. İpekoğlu, daha sonra gelişen olayları şu şekilde paylaştı: "Sonra takipsizlik verildi. Ondan sonra evde 2 yıl kadar ben oturdum. Zaten bizim çocukluğumuz o evde geçti. Sonra ben taşındım. Eve kiracı oturtmadık, boştu. Bir gün eve baskın gibi geldiler.

Bir baktık ki kendi evimizin kapısında polisler. İçeride kazı yapıyorlar. Kapıya dayandım. ‘Kardeşim siz kimsiniz, ne yapıyorsunuz?’ dedim. ‘Yetkililerin talimatı ile kazıyoruz’ dediler. Zaten son 6 aydır da bize umut tacirliği yapıyorlar. Kazı bitene kadar beklememizi söylüyorlar. Kazının başındaki D. isimli kişi, sürekli bizi oyalıyor.

Elimizde kazıyla ilgili yazılı bir belge falan yok. Gazetelerde, televizyonlarda son günlerde çıkanlar da yalan.”

‘KAZININ BAŞINDAKİ ADAM FETÖ'DEN ALINMIŞ’

Geçtiğimiz günlerde eve girmek istediğini kaydeden İpekoğlu, “Kapıda bana silah doğrulttular. ‘Vurursanız vurun lan. Benim evimde ne arıyorsunuz?’ diye bağırdım.

Kazı sorumlusu D. beni aradı. ‘İstanbul’dayım. Gelince seninle konuşuruz, içini rahat tut’ dedi. Önceki gün yine onunla konuştuk. Elimizde yazılı bir belge olmadığını, artık bu işin sonlanmasını söyledim. Ama bir gelişme olmadı..Yan taraftaki evin sahibine devletten izin alındığına dair belgeyi göstermişler ama bizim ev için bir belge göstermediler. Bu kazının başında önceden O.K. diye biri vardı. Bu adamın FETÖ’den alındığını duyduk” ifadelerini kullandı.

‘RESMİ BELGE İSTİYORUZ’

İpekoğlu’nun avukatı Mehmet Habip Ekmekçi de ellerinde kazıyla ilgili resmi belge olmadığını dile getirdi. Ekmekçi, “Ev resmen işgal altında. Hukuki yönden başımıza bir sıkıntı gelirse kendimizi nasıl savunacağız? Resmi belge istiyoruz.

Kaldı ki oradan bir bulgu çıktıysa onun dökümünün de bize iletilmesi gerekiyor. Aile bugüne kadar baskı altında kaldı, bir şeyler söylemedi. Ama artık her şeyin resmiyete binmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız.” dedi.

DAHA FAZLA