Esra Özakça: Semih’e verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyuldu

Esra Özakça: Semih’e verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyuldu

OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile meslekleri elinden alınan ve Nuriye Gülmen’le beraber 151 gündür açlık grevinde bulunan Semih Özakça’nın 75 günür açlık grevinde ve ‘ev hapsi’ndeki eşi Esra Özakça sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Semih Özakça’ya gönderilen gazetelerin arasına dürüm broşürü konduğunu belirten Esra Özakça, “Semih’e verilen gazetelerin arasına dürüm broşürü koyuyorlarmış. Alçaksınız! Bu numara mı irademizi kıracak. Kendinizle karıştırmayın bizi” diye yazdı. Özakça açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Semih ile telefon görüşümüz vardı 17. saniyesinde kesildi. Müdür bu seferlik böyle demiş. Semih 30 dakika hakkımı kullanacağım demiş, kullandırtmamışlar. 1 haftadır refakatçileri yok. Avukat görüşleri kısıtlanıyor. Fiziki ve psikolojik olarak sistematik işkence görüyorlar! Bu yöntemler ne bizi ne Nuriye ve Semih’i yıldırır. İşkence yapmaktan vazgeçin!”ifadelerini kullandı.

Semih Özakça’nın AİHM talebi ile muayene için “AİHM kararıyla adeta ‘işkence’ yaptılar bize. Hücreye doğru gelirken boynumu dik tutacak dermanım dahi yoktu” dediğini belirten Esra Özakça,  “Nuriye ve Semih hastanede fiziki ve psikolojik işkence görüyorlar. Uyutulmuyorlar, tecrit ediliyorlar, zorla müdahale ile tehdit ediliyorlar!” dedi.