ESP'li gence gözaltında işkence ve ölüm tehdidi!

ESP'li gence gözaltında işkence ve ölüm tehdidi!

Urfa’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ESP üyesi bir gencin, terörle mücadele şubesinde işkence gördüğü ve ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı. Cezaevindeki diğer tutukluların yardım etmeye çalıştığı gencin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Urfa'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ESP'li Ümit Tekin'in terörle mücadele şubesinde işkence gördüğü ortaya çıktı. Soğuk su ile ıslatılarak gece boyu çıplak bir şekilde bekletildiği, kaba dayak işkencesine maruz kaldığı ve ölümle tehdit edildiği öğrenilen genç, tedavisi yapılmadan tutuklandı. Tekin'in, hapishanede birlikte kaldığı tutsaklar tarafından tedavi edildiği belirtildi.

Tekin, 17 Ocak'ta Diyarbakır'da polis tarafından evlerine yapılan baskında gözaltına alınmıştı. 7 gün gözaltında tutulan ESP ve SGDF üyeleri, çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine 6 Şubat'ta Urfa'de yeniden gözaltına alınan Tekin'in, götürüldüğü Ceylanpınar'daki TEM şubesinde işkenceye maruz kaldığı öğrenildi.

İŞKENCE, ÖLÜM TEHDİDİ

Diyarbakır D Tipi cezaevine götürülen Tekin'in, vücudunun birçok yerinde şişlik ve morlukların olduğu, gözaltında soğuk su dökülerek gece boyu çıplak bir şekilde bekletildiği belirtildi. Testisleri sıkılarak, kaba dayak işkencesine maruz kalan Tekin'in özel harekat polisleri tarafından ölümle tehdit edildiği de bildirildi.

GENCİN SAĞLIK DURUMU CİDDİ

Etha’da yer alan habere göre tedavisi yapılmadan Diyarbakır D Tipi Hapishanesi'ne götürülen Tekin'in sağlık durumunun ciddi olduğu ve birlikte kalan tutsaklar tarafından bakımının yapıldığı kaydedildi.