Eskişehir'de İHH'ya karşı 'üniversiteyi savunuyoruz' diyen öğrencilere polis engeli!

Eskişehir'de İHH'ya karşı 'üniversiteyi savunuyoruz' diyen öğrencilere polis engeli!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri, cihatçı dostu İHH'nın polis ve üniversite yönetimi koruması altında kampüslerinde faaliyet yürütmesine karşı 'üniversiteyi savunuyoruz' eylemi düzenledi.

Anadolu Üniversitesi'nde cihatçı çetelere yaptığı yardımlarla bilinen İHH'nın 'Halep'teki sivillere yardım' adı altında faaliyet yürütmesine karşı toplanan öğrenciler, Rektörlük önünde 'üniversiteyi savunuyoruz' eylemi gerçekleştirmek istedi. 

Rektörlük önüne yürüyen öğrencileri taciz eden polis ve özel güvenlik görevlileri, basın açıklamasına engel olmaya çalıştı. 

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, "Ülke genelinde başkanlık hesapları emekçi halka, Anadolu Üniversitesi özelinde 'hain ilan edilirim, koltuğum elden gider' korkusu öğrencilere kötü günler yaşatıyor. IŞID, TAK gibi suç şebekelerinin bombalı eylemleri ve Kürt ellerinin yıkımı ile halk kutuplaştırılırken. Anadolu Üniversitesi'nde ise provokasyonlarla çatışma ortamı yaratılmak isteniyor. Anadolu üniversitesi öğrencileri olarak bizler; Akademik ve demokratik mücadeleyi yükselterek gerici cihatçı çetelere geçit vermeyecek, üniversiteyi savunacağız. Başkanlık hesaplarıyla memleketi kan gölüne çevirenlere memleketi teslim etmeyecek, bağımsız, demokratik ve laik Türkiye'yi kurana dek mücadele edeceğiz" ifadeleri yer aldı. 

DAHA FAZLA