Eskişehir HAZİRAN: Saltanata hayır Türkiye teslim olmayacak!

Eskişehir HAZİRAN: Saltanata hayır Türkiye teslim olmayacak!

Eskişehir HAZİRAN, 'Saltanata hayır Türkiye teslim olmayacak!' paneline çağırdı.

HAZİRAN, Eskişehir'de 'Saltanata hayır Türkiye teslim olmayacak!' başlığıyla yapılacak panele çağırdı.

Birleşik Haziran Hareketi (HAZİRAN); Eskişehir'de 7 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'te düzenlenecek 'Saltanata hayır Türkiye teslim olmayacak!' paneline çağırdı.

Birleşik HAZİRAN Hareketi - Eskişehir tarafından düzenlenen basın toplantısı ile duyurulan panelin çağrı metni şöyle:

ALIŞMAYACAĞIZ! TESLİM OLMAYACAĞIZ!

"Türkiye bir katliamlar ülkesine dönüştürüldü. Her katliamın ardından ‘hayat kaldığı yerden’ devam edecek diyorlar. Katliamları sessizce kabullenmemizi, kanıksamamızı istiyorlar. Alışmayacağız. Teslim Olmayacağız.

Can güvenliğimiz kalmadı. İşe giderken, okuldan çıkarken, eğlenirken, otobüsteyken ölüyoruz. Her ölümün ardından sonraki ölüm için gün sayılıyor. Yeter! Can güvenliği ve yaşam hakkımızı istiyoruz.

Yeni yılı kutlayacak insanları hedef gösterdiler. Sokaklarda noel baba kovalayıp, gazetelerde bunun haberlerini yaptılar. Diyanet, yıl başı kutlamak ‘günah’ fetvası verdi. Bu zihniyetten beslenenler katliamı alkışladı.

GERİCİ KARANLIĞA KARŞI BİRLEŞELİM

IŞID ve cihatçı çeteler ülkemizde cirit atıyor. Yeni yılı kutlayanlar hedef haline getiriliyor. Gerici zihniyet katlıamı alkışlıyor. Yaşam hakkımıza sahip çıkalım, gerici karanlığa karşı birleşelim.

IŞİD’ciler elini kolunu sallayarak geziyor. Katliamı övenler, yeni yılı kutlayanları hedef gösterenler serbest. Gerçekleri yazan gazeteciler, yılbaşı gecesinde dikkatli olalım diyen Ahmet Şık tutuklu.

LAİKLİK İÇİN DİRENECEĞİZ

IŞID tarafından üstlenilen Reina katliamı sonrası, İstanbul Okmeydanı’ndaki kahvehaneleri dolaşarak IŞID’e ve gericiliğe karşı laiklik için mücadeleye çağıran Halkevleri üyesi 2 kişi önce devlet tarafından hedef gösterildi daha sonrasında da tutuklandı. Laiklik demek özgürlük demektir, laiklik demek kardeşlik demektir, laiklik insanca bir yaşam mücadelesi demektir. Laiklik için direneceğiz.

Laikliği tasfiye ettiler. Kendileri dışında kimseye yaşam hakkı tanımayan siyasal İslam karanlığı ülkeyi kuşattı. Yaşam hakkımıza sahip çıkmak için gericiliğe, karanlığa karşı laikliği kazanalım.

SALTANATA HAYIR! TÜRKİYE TESLİM OLMAYACAK!

Hızla tek adam diktatörlüğüne sürüklenen Türkiye’de, temel haklar ve özgürlükler ortadan kaldırılırken olağanüstü hal rejimi ile her türlü hukuksuzluk ve adaletsizlik meşrulaştırılıyor. AKP ve Saray çevresinin saltanat özlemleriyle laikliğe yönelik saldırılardan keyfi uygulamalara kadar birçok alanda ortaya çıkan hukuksuzluklara karşı ne yapmamız gerektiğini konuşmak için Birleşik Haziran Hareketi Eskişehir Meclisi olarak düzenlediğimiz, ‘’Saltanata Hayır Türkiye Teslim Olmayacak’’ panelinde, 7 Ocak Cumartesi günü saat 14:00’de Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde buluşuyoruz.

Tüm Eskişehir halkını bekliyoruz."