Eskişehir Hayvanat Bahçesinde skandal görüntüler

Eskişehir Hayvanat Bahçesinde skandal görüntüler

Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde elektrikli tellere takılan bir rakunun görüntüleri büyük tepki topladı.

Eskişehir Hayvanat Bahçesi’nde hayvanların bulunduğu kafesler elektrikli çitlerle çevrildi. Çitlere takılan bir rakuna elektrik çarptı. Rakunun görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

BELEDİYE: TALİHSİZ KAZA

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Eskişehir Belediyesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada yaşananlar talihsiz kaza olarak nitelendirildi.

Açıklama şöyle:

"04 Mayıs 2017 Perşembe günü, Eskişehir Hayvanat Bahçemizde, Koati cinsi rakun kendi yaşam alanındaki çit engelini aşarak kısa aralıklarla düşük voltaj verilen engel çitinin arasına sıkışmıştır. Koati burada yaşadığı kısa şokun arkasından görevlilerimiz tarafından sıkıştığı yerden çıkartılmış ve karantinaya alınmıştır.

Gerek sosyal medyada, gerek bazı yayın organlarının internet sitelerinde, oradaki bir vatandaş tarafından çekilen görüntüler farklı şekilde değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır. Talihsiz kazayı yaşayan hayvanımızın, veteriner hekimlerimiz tarafından kontrolleri yapılmıştır. Tam anlamıyla sağlığına kavuşmasının ardından yaşam alanına geri bırakılacaktır."

DAHA FAZLA