Eski Musul Başkonsolosu: Biz esir düşerken AKP bizi IŞİD’e sattı

Eski Musul Başkonsolosu: Biz esir düşerken AKP bizi IŞİD’e sattı

Eski Musul Başkonsolosu Yılmaz, Musul baskını sırasında AKP’nin kendilerini IŞİD’e sattığını söyledi.

TBMM Dışişleri Komisyonu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında 3 yıl önceki IŞİD baskını tartışması çıktı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Yılmaz’ı “Baskında başkonsolos olduğunu sakladın” ifadeleriyle suçlarken, Yılmaz, bakana “Siz bizi IŞİD’e sattınız” dedi. CHP’lilerin toplantıyı terk ettiği toplantının basına kapalı bölümünde, Çavuşoğlu ile Yılmaz arasında sert tartışmalar yaşandı.

‘HALEP’TE YENİLDİNİZ, İDLİP’TE DE YENİLECEKSİNİZ’

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre Öztürk, hükümetin dış politikasını eleştirirken, “İdlip’te ılımlı muhalif diyorsunuz, 25 bin muhalif cihatçı grubu neden koruyorsunuz? Niye garantörlük yapıyorsunuz? Halep’te de korudunuz, yenildiniz, burada da yenileceksiniz” diye konuştu.

Çavuşoğlu ise Yılmaz’ın Musul Başkonsolosu olduğu sırada 43 personeliyle birlikte IŞİD tarafından 101 gün boyunca esir alındığını hatırlatarak, “IŞİD baskınında başkonsolos olduğunu saklayarak IŞİD’ten kurtarmaya çalıştın kendini. Büyükelçi olmak için kaç kez kapıma geldin” ifadelerini kullandı.

Bu sözler üzerine tartışma sertleşirdi, CHP’liler Çavuşoğlu’na tepki gösterdi.

[ih2]

‘BİZ ESİR DÜŞERKEN SİZ BİZİ IŞİD’E SATTINIZ’ DİYE BAĞIRDI

Yılmaz da “Baştan aşağı yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun. Ben Musul’da esir alınırken siz bizi IŞİD’e sattınız. Şimdi utanmadan yalan söylüyorsunuz” diye bağırdı.

‘SİZİN GİBİ ŞAKŞAKÇILIKLAR BİR YERLERE GELMEDİM’

20 yıl görev yaparak Büyükelçilik unvanını aldığını vurgulayan Yılmaz, “Alnımızın akıyla bu görevleri geldik. Herhalde başkalarıyla karıştırıyorsunuz. Sizin gibi şakşakçılıkla bir yerlere gelmedim. Bu üslubunuz bir devlet adamına yakışmıyor, saygısız” dedi.

[ih3]

CHP ÇAVUŞOĞLU’NU PROTESTO EDİP KOMİSYONU TERK ETTİ

Yaşanan tartışma üzerine CHP’li komisyon üyeleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kullandığı dil ve üslubu protesto ederek komisyon salonunu terk etti.