Eski futbolcu Tanju Çolak organize suç örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı

Eski futbolcu Tanju Çolak organize suç örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı

Ankara’da organize suç örgütlerine yönelik yapılan operasyonda eski futbolcu Tanju Çolak'ın da aralarında olduğu 28 kişi gözaltına alındı. 

Ankara Emniyet Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Ankara merkezli bir çok ilde, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, adam yaralamak, gasp, tehdit, çek-senet tahsilatı" gerekçesiyle düzenlediği operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar arasında eski futbolcu Tanju Çolak da yer aldı.  İstanbul'da gözaltına alınıp Ankara'ya getirilen Çolak'ın, alacaklarını tahsil etmek için çete üyeleriyle anlaştığı iddia edildi.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız silahlar, çok sayıda başkası adına düzenlenmiş çek-senet, başkalarına ait kimlik bilgileri, sahte kimlikler ele geçirildi.

Suç örgütü gruplarının, başta Ankara'da olmak üzere birçok ilde çok sayıda kişiyi tehdit ederek haraç aldığı, zorla senet imzalatıkları, ikinci kişilere ait çek-senetleri silah tehdidiyle tahsil ettikleri öne sürülüyor.

DAHA FAZLA