Eski AKP'li vekil: Abdullah Gül, 2000'de Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret etti

Eski AKP'li vekil: Abdullah Gül, 2000'de Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret etti

AKP'nin ilk dönem milletvekillerinden olan Emin Şirin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2000 yılında Pensilvanya'da Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini söyledi.

AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılında milletvekili olan ancak 1 sene sonra partisinden istifa eden Emin Şirin, RS FM'de Bidebunudinle programında Yavuz Oğan'a açıklamalarda bulundu. 

"ABDULLAH GÜL PENSİLVANYA FETHULLAH GÜLEN'İ ZİYARET ETTİ"

2000 yılında, o dönem eşi olan Nazlı Ilıcak ile birlikte Akif Beki aracılığıyla Fethullah Gülen ile görüştüğünü aktaran Şirin, Abdullah Gül'ün o dönem Gülen'i ziyaret ettiğini belirterek, "Bu Pensilvanya ziyaretini organize eden, 'Nazlı Hanım ile birlikte Amerikada'yken gidip görmek ister misiniz?' diye teklif eden kişi Akif Beki. O sırada Kanal 7'nin Amerika Temsilcisi'ydi. Burdan katiyen Akif Beki'nin Fetullahçı olduğu manası çıkmasın, aynı seyahatte bizle bulunan Abdullah Gül de ziyaret etti Fetullah Gülen'i ama o sıralarda Abdullah Gül'ün de resmi bir görevi yoktu" ifadelerini kullandı. 

Abdullah Gül'ün "Dışıişleri Bakanlığım, Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım döneminde Pensilvanya'ya gitmedim" şeklindeki sözlerini değerlendiren Şirin, "Benim bu bahsettiğim zaman Aralık 2000. Dolayısıyla o sırada hiçbir resmi görevi yoktu" dedi. 

"HİLMİ ÖZKÖK GENELKURMAY BAŞKANI OLURSA RAHATLARIZ"

Fethullah Gülen ile görüşmelerinden Hilmi Özkök'ün adının geçtiğini belirten Şirin, "28 Şubat'ın baskısının devam ettiği günlerdi. Nazlı Hanım, Fetullah Gülen'e, 'sizin istihbarat kaynaklarınız kuvvetlidir, biz bu 28 Şubat'ın yarattığı sıkıntılardan ne zaman kurtuluruz' diye sordu. Gülen ona cevaben, 'Eğer Hilmi Özkök Genelkurmay Baykanı olursa rahat ederiz' dedi. O dönemde Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olma ihtimali yoktu bir şekilde önü açıldı. Bu konuda o zamanki Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun da konuşması lazım." ifadelerini kullandı. 

"BİZ ONUN ALBAY YAPILMASINA BİLE ŞAŞIRMIŞTIK"

Pensilvanya'daki görüşmenin devamında, Nazlı Ilıcak'ın "Bundan nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?" diye sorduğunu belirten Şirin, Gülen'in bu soruya, "Biz onun albay yapılmasına bile şaşırmıştık" diye cevap verdiğini söyledi.