Eşini ve kızını öldüren sanığa 'tahrik indirimi' yapıldı

Eşini ve kızını öldüren sanığa 'tahrik indirimi' yapıldı

Mahkeme eşi ve 10 yaşındaki kızını öldürmekten yargılanan Bilal Kupal'a, 'tahrik indirimi' yaptı.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, 4 yaşındaki kızı Irmak Kupal'ın 14 Ekim 2016’da Hikmet Aktürk tarafından öldürülmesinin ardından 23 Şubat 2017’de eşi Suriye Kupal (27) ve kızı Ayşe Kupal'ı (10) öldürüp intihar girişiminde bulunan Bilal Kupal'ın (44) yargılandığı davada karar çıktı. Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında iki defa “Ağırlaştırılmış müebbet” istenen tutuklu Kupal, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Öldürülen Suriye Kupal'ın babası Bekir İlgaz ve ailenin avukatları ile Kupal’ın avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. 

Kimlik tespitinin ardından geçilen duruşmada savcılık mütalaasına karşı son kez söz verilen Kupal, eşinin kendisini aldattığını ve tahrik ettiğini savundu. Sanık avukatı da olayın tahrik altında gerçekleştiğini savunurken, İlgaz ailesinin avukatları ise cinayetlerin planlı ve canavarca hislerle işlendiğini ve en ağır cezanın verilmesi gerektiğini belirtti. 

'TAHRİK İNDİRİMİ' UYGULANDI

Mahkeme heyeti, son savunmaların alınmasının ardından sanık Bilal Kupal'a, eşi Suriye Kupal'ı öldürmekten, “tahrik indirimi” uygulayarak 24 yıl, kızı Ayşe Kupal’ı öldürmekten “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası verdi.

DAHA FAZLA