Eşini öldüren Yasemin Çakal’ın maruz kaldığı cinsel ve fiziksel şiddet Adli Tıp raporuyla ispatlandı

Eşini öldüren Yasemin Çakal’ın maruz kaldığı cinsel ve fiziksel şiddet Adli Tıp raporuyla ispatlandı

Evliliği boyunca fiziksel ve psikolojik şiddetine, cinsel saldırılarına maruz kaldığı eşini öldüren Yasemin Çakal’ın maruz kaldığı şiddet Adli Tıp raporuyla ispatlandı.

Yasemin Çakal kendisine fiziksel ve psikolojik şiddet ve cinsel saldırılarda bulunan eşi Özkan Kaymaklı’yı öldürmek zorunda kalmıştı. 

Bakırköy Adliyesi 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Çakal’ın uğradığı şiddet Adli Tıp Ana Bilim Dalının verdiği 33. sayfalık raporla ispatlandı. 

Sunulan bütün delillere ve raporlara rağmen savcı mütalaasında olayı meşru müdafaa olarak görmedi, “haksız tahrik altında eşi kasten öldürmekten” ceza verilmesini istedi. Yasemin’in avukatlarının tahliye talebi kabul edilmezken dava 4 Haziran tarihine ertelendi.  

TAHLİYE TALEP EDİLDİ

Yasemin’in avukatı Meriç Eyüpoğlu, “Müvekkilimin beyanlarını raporda ispatlamaktadır. Psikolojik ve fiziksel şiddet yaşadığı, cinsel istismara uğradığı tespit edilmiştir. Tekrar eden travmalar yaşayan Yasemin’e rapordan da anlaşılacağı üzere stres bozukluğu ve majör depresyon tanısı konulmuştur. Tüm bu tespitler sonucu tahliye talep ediyoruz” dedi. 

“ÖRSELENMİŞ KADIN SENDROMU YAŞADI”

Evrensel’in haberine göre, avukat Perihan Meşeli de söz alarak rapordan da anlaşıldığı üzere Yasemin’in örselenmiş kadın sendromu yaşadığını söyledi ve şunları dile getirdi: “Örselenmiş kadın sendromunun ortaya çıktığı şiddet olaylarında ABD ve diğer başka ülkelerde verilmiş kararlar var. Bu durum cezayı ortadan kaldırdığı konusu tartışılmış. Türkiye’deki mahkemelerde ve Yargıtay kararlarında bu şekilde isimlendirilmese de verilen hükümlerle meşru savunma hali ile bu durum gündeme getirilmiştir. Müvekkilimiz uzun süreden beri cezaevindedir ve küçük bir oğlu vardır. Bütün bunlar göz önünde bulundurularak tahliyesini talep ediyoruz.” 

DAHA FAZLA