Esad’dan ‘savaş’ uyarısı

Esad’dan ‘savaş’ uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, ABD ve müttefiklerinin tehditlerine ilişkin ilk kez açıklama yaparak, savaş tehditleri savuranları uyardı.

İleri Haber

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Doğu Guta’da yapıldığı iddia edilen kimyasal saldırı sonrasından ABD ve müttefiklerinden gelen saldırı tehdidi konusunda ilk kez konuştu.

İRAN’DAN TEBRİK

İran’ın ruhani lideri Ali Hamaney’in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti ve beraberinden heyeti kabul eden Esad, teröre karşı verilen savaştaki son gelişmeleri ve bu gelişmelerin siyasi yansımalarını görüştü.

Toplantıda, Velayeti, Doğu Guta bölgesinin tamamının teröristlerden kurtarılması hususunda Esad ve Suriye halkını kutladı.

‘HER ZAFERİMİZİN ARDINDAN GERİLİMİ TIRMANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Esad ise Suriye ordusunun teröre karşı savaş meydanında sağladığı her zaferin ardından, eş zamanlı olarak Batılı devletlerin Suriye’ye karşı bir tavrı tırmandırdıklarını ve olayların akışını değiştirmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Ülkesindeki terör gruplarıyla iş birliği içerisindeki ülkelerin, uydurdukları yalanlarla Suriye’ye tehditler savurduklarına dikkat çeken Esad, bu tehditlerin Doğu Guta bölgesinin terörden kurtarılması ardından geldiğine vurgu yaptı.

‘YENİLDİLER, TEHDİTLER BAŞLADI’

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı'nda (SANA) yer alan habere göre Esad, bu devletlerin Doğu Guta’da güvendikleri ve üzerine planlar yaptıkları durumların değişmesi ve Suriye’ye yönelik savaş planlarının yenilgiye uğramasıyla Suriye ve halkına karşı yeniden tehditler savurmaya başladıklarını ekledi.

‘ORTADOĞU’DA GERGİNLİĞİ BOZAR, ULUSLARARASI BARIŞI BOZAR’

Suriye ve halkına karşı yükselen sesler ya da olası herhangi bir düşmanca hareketin Ortadoğu’da gerginliği tırmandırma ve istikrarı sabote etmekten başka hiçbir işe yaramayacağının altını çizen Esad, aynı zamanda uluslararası barış ve güvenliği de ciddi şekilde tehdit edeceğinin altını çizdi.