Esad: Teröristler nefret dolu Vahhabi ideolojilerini uygularken hiçbir şey yapmadan duramayız

Esad: Teröristler nefret dolu Vahhabi ideolojilerini uygularken hiçbir şey yapmadan duramayız

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Teröristler nefret dolu Vahhabi ideolojilerini uygularken hiçbir şey yapmadan duramayız" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Japon televizyon kanalı TBS'e röportaj verdi.

"ATEŞKESİN SAĞLANMASI İNSANİ YARDIMLARA OLANAK SAĞLAYACAK"

23 Ocak'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak görüşmelere değinen Esad, "Gördüğümüz kadarıyla başlangıçta önem sırasına dizecek ve ateşkes sağlanmasına odaklanacaklar. Bu, Suriye'nin belirli bölgelerine insani yardım ulaştırılmasına olanak tanıyacak ve insanların hayatını koruyacak. Ateşkes, terörist grupların Suriye'deki uzlaşıya katılmasını sağlayacaktır" dedi. 

"TERÖRİSTLER NEFRET DOLU VAHHABİ İDEOLOJİLERİNİ UYGULARKEN HİÇBİR ŞEY YAPMADAN DURAMAYIZ"

Esad, açıklamasının devamında, "Suriye hükümetinin ahlaki ve anayasal sorumluluğu vatandaşlarını teröristlerden özgürleştirmektir. Teröristler nefret dolu Vahhabi ideolojilerini uygularken hiçbir şey yapmadan duramayız" dedi. 

"SURİYELİ SİVLLERİN ÖLÜMÜNDEN BATI, TÜRKİYE, SUUDİ ARABİSTAN VE KATAR SORUMLU"

ABD'nin yeni başkanı Donal Trump'a ilişkin konuşan Esad, Trump'ın 'terörle mücadeleye' öncelik vermesinin güzel bir şey olduğunu belirterek, "Gelecek ABD yönetiminin terörle mücadelede gerçek bir ittifak kurmakta samimi olmasını umuyoruz" dedi. 

Suriye'deki sivil ölümlerinden Türkiye'nin için de olduğu ülkeleri sorumlu tutan Esad, "Suriyeli sivillerin ölümünden ABD, İngiltere, Fransa, Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan sorumlu. Ne yazık ki terörle mücadele etmek için savaşma yolunu tercih ettiğinizde bazı kayıplar yaşarsınız. Tüm savaşlar kötüdür" dedi. (Sputnik)