Esad: Teröre karşı verdiğimiz savaş tüm dünya halklarını etkileyecek

Esad: Teröre karşı verdiğimiz savaş tüm dünya halklarını etkileyecek

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, bölgede teröre karşı verdikleri savaşın yalnızca Ortadoğu’yu değil, tüm dünya halklarını etkileyeceğini söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ülkesinde ve Irak’ta devam eden savaşın sonuçlarının tüm dünyayı etkileyeceğini söyledi.

Esad, dün Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı ve Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin delegesi Falih Fayyad’ı kabul etti. Müsteşar Fayyad, Irak Başbakanı Abbadi’den Esad’a ilettiği sözlü mesajda, adlarında farklı özlerinde aynı olan terör örgütlere karşı savaşta Suriye ve Irak arasındaki işbirliği ve koordinasyonun önemine vurgu yaptı. Fayyad mesajında ayrıca bu işbirliği ve koordinasyonun önümüzdeki süreç içinde daha çok pekiştirilmesi gereğinin altını çizdi.

Suriye ve Irak’ın teröre karşı son olarak sağladıkları başarıların önemi ve yansımalarına dikkat çekilen görüşmede, iki ülkedeki halkların ortak düşmanları olan terör ve tekfircilik ideolojisine karşı söz konusu başarıların sürdürülmesi gereği kaydedildi.

ESAD: TERÖRE KARŞI VERDİĞİMİZ SAVAŞ TÜM DÜNYA HALKLARINI ETKİLEYECEK

Suriye Cumhurbaşkanı Esad ise bölge ve halklarını tehdit eden teröre karşı savaşta tüm devletlerin ciddi çabalarını birleştirip yoğunlaştırmaları gerektiğini belirtti. Bu savaşın sonuç itibariyle sadece bölge halklarının değil, tüm dünya halklarının geleceğini etkileyeceğine vurgu yaptı.

Şam'da Esad'a destek amacıyla yapılan bir miting.

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nın haberine göre terörün sınır ya da dostu olmadığına söyleyen Esad, son olarak bölge devletleri ve dünyanın muhtelif devletlerinde meydana gelen terör saldırılarının bunu kanıtladığını kaydetti.