Esad: 'Cinayetleri durdurmak için silahlı gruplarla görüşmeye hazırız'

Esad: 'Cinayetleri durdurmak için silahlı gruplarla görüşmeye hazırız'

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ‘karada’ etkiye sahip tüm taraflarla konuşmaya hazır olduklarını açıkladı.

Suriye’deki cinayetlere son verebilecek ve ‘karada’ etkiye sahip tüm taraflarla konuşmaya hazır olduklarını belirten Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bu bağlamda silahlı muhalefetin de katıldığı Astana görüşmelerinin en etkili süreç olduğunu kaydetti.

Sputnik’e konuşan Esad, Suriye’deki mevcut duruma hiçbir etkisi olmayan taraflarla müzakere masasına oturmanın zaman kaybı olduğunu kaydederek, “Bu anlamda çok pragmatiğiz. Şu iki yolla durumu değiştirecek tüm taraflarla oturmaya hazırız. İlki, cinayetleri durdurma. Bu, sadece hükümet için değil her bir Suriyeli için önceliktir” dedi.

"ŞİMDİLİK EN ETKİLİ YÖNTEM"

Güvenlik ve istikrarın, Suriye’nin geleceğiyle ilgili tartışmaları sürdürmenin güvencesi olduğunu söyleyen Esad, bu konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“İstediğiniz her şeyi konuşabilirsiniz. Anayasa, Suriye’nin geleceği, siyasi sistem, ekonomik sistem, gerçekleştirilebilir her şeyi konuşabilirsiniz. Böyle bir zamanda bu zor değil. Ama istikrar olmadan hiçbir şey başaramazsınız, görüşmelerde bir şey elde edemezsiniz. Bu yüzden, (Astana’da) silahlı muhalefetle doğrudan görüşmeye geçtiğimizi söyledim. Bu bizim tercihimiz değil ama şimdilik en etkili yöntem”.