Esad: Astana'da her konuyu müzakere etmeye hazırım

Esad: Astana'da her konuyu müzakere etmeye hazırım

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Astana'da gerçekleştirilecek görüşmelerde 'her konuyu' müzakere etmeye hazır olduğunu söyledi.

Şam'da Fransız siyasileri ağırlayan Suriye Devlet Başkanı Esad, Kazakistan'ın Astana kentinde yapılması planlanan görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinden yayınlanan açıklamaya göre, Fransız basınına konuşan Esad, "Her şeyi müzakere etmeye hazırız. Suriye'deki çatışmaların sonlandırılması ya da Suriye'nin geleceğini konuştuğumuzda her şey, tüm ihtimaller açık. Müzakerelerde sınır yok" değerlendirmesinde bulundu.

‘HER ANAYASA İÇİN REFERANDUMA İHTİYAÇ VARDIR'

Sputnik'in aktardığı habere göre Astana görüşmelerindeki konu başlıklarından birinin anayasa olması gerektiğini söyleyen Esad, "Bu aşamada (benim devlet başkanlığımı) tartışmak istiyorlarsa, anayasayı da tartışmalılar. Bu anayasa hükümetin, devlet başkanının ya da muhaliflerin değil Suriye halkının olmalı. Ve her anayasa için referanduma ihtiyaç vardır" dedi.

23 Ocak'ta Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünde Kazakistan'ın başkenti Astana'da barış görüşmelerinin yapılması planlanıyor.

Birlelmiş Milletler (BM) de görüşmelere katılacağını açıklamıştı.