Esad: ABD Suriye’den ayrılacak

Esad: ABD Suriye’den ayrılacak

Suriye Devlet Başkanı Esad, "ABD Suriye'den ayrılmak zorunda, ayrılacak" açıklamasını yaptı. Esad, Trump için de "Onun gibi biri benim umurumda olmaz" dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus medyasına yaptığı açıklamada, ABD askerlerinin Suriye'den ayrılması gerektiğini söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'ye meydan okuyan açıklamalarda bulundu.

Russia Today televizyonuna verdiği röportajda ABD'yi hedef alan Esad, "ABD Suriye'den ayrılmalı, ayrılacak" dedi.

‘İSRAİL’İ DURDURACAĞIZ’

İsrail'in hava saldırılarına da değinen Esad, "10 Suriyeli asker şehit oldu, yaralılar var” dedi. Yaralılar arasında İran askeri olmadığını belirten Esad, Suriye'de İran birliklerinin olmadığını yalnızca İranlı yetkililerin Suriye Ordusuyla birlikte çalıştığını belirtti. Esad, İsrail saldırılarını durduracaklarının altını çizdi.

ABD BAŞKANINA: NE SÖYLÜYORSA O KENDİSİDİR

Kendisine 'hayvan' diyen ABD Başkanı Donald Trump’ın bozuk üslubuyla ilgili de konuşan Esad, “Bu benim üslubum değil, ben böyle bir üslup kullanamam, bu onun dili ve onu yansıtıyor. Çok iyi bilinen bir prensip var. Ne söylerseniz osunuzdur. O da ne olduğunu yansıtmak istemiş, bu normal bir şey” dedi.

‘TRUMP GİBİ BİRİ UMRUMDA OLMAZ’

Esad ayrıca "Kullandığı bu isim umurumda değil. Güvendiğiniz, aklı başında, düşünceli, ahlaklı ve etik insanların söylediği şeyler sizi etkiler. Trump gibi biri umurumda olmaz" ifadelerini kullandı.