Erzak karşılığı Erdoğan'ın mitingine götürülmüşler

Erzak karşılığı Erdoğan'ın mitingine götürülmüşler

Erdoğan’ın sönük geçen Diyarbakır mitingine gelenler arasında erzak karşılığı ikna edilen Suriyelilerin olduğu ortaya çıktı.

AKP’nin aday listelerinin açıkladığı günden bu yana suların durulmadığı kentlerin başında gelen Diyarbakır’da, 3 Haziran’da Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen seçim mitingi de sönük geçti. Bugüne kadar tüm seçim mitinglerini İstasyon Meydanı’nda yapan AKP, bu kez alanı dolduramayacağı endişesiyle meydana çıkan cadde üzerine platformu kurup miting gerçekleştirmek zorunda kaldı.

 

‘MİTİNGE GELİRSENİZ YARDIM PAKETİ VERECEĞİZ’ DEDİLER

Buna rağmen mitinge çoğunluğu çevre il ve ilçelerden getirilen partililer ile kamu görevlilerinden oluşan yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Mitinge katılanlardan kimilerinin ise erzak yardımı yapılacağı vaadiyle mitinge getirildikleri ortaya çıktı. MA’nın haberine göre, Suriyeli ailelere mitinge katılmaları karşılığında yardım fişi verildiğini söyleyen A.İ., “Mitinge katılırsanız size yardım verilecek diyerek hepimizin adını yazdılar” dedi.  

‘4 PAKET VAAT ETTİLER 2 PAKET VERDİLER’, BAZILARINA İSE HİÇ VERMEDİLER

Bismil’de yaşayan A.İ., AKP’lilerin miting öncesi Suriyeli ailelere giderek mitinge gelmeleri karşılığında yardım fişi verildiğini anlattı. A.İ., “Erdoğan’ın mitingine bir gün kala, AK Parti’den bazı kişiler geldi. ‘Yarın Erdoğan gelecek siz de mitinge katılırsanız size gıda yardımı yapacağız’ dendi. Ben de kabul ettim. ‘İsminizi yazın biz de size yardım fişi vereceğiz, mitinge gelmeseniz yardım yok’ dediler. 4 paket gıda yardımı karşılığında kabul ettim. Miting günü ismini yazan bütün aileler, arabayla mitingin olacağı alana götürüldüler. İki çeşit bayrak verdiler biz de salladık, alkış yaptık. Bana 4 paket vaat ettiler 2 paket yardım verdiler. Bazılarına ise söz verdikleri yardımları bile vermediler zaten” diye konuştu.   

‘SAVAŞ OLMASAYDI BURADA NE İŞİMİZ VAR’

Savaş nedeniyle Suriye’nin başkenti Şam'dan göç etmek zorunda kaldığını anlatan A.İ., eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Diyarbakır’ın Bismil ilçesine taşınmak zorunda kaldığını söyledi.

Kronik kalp rahatsızlığı nedeniyle çalışmayan İbrahim, "Ülkemizde savaş çıktığı için buraya geldik eğer savaş olmasaydı asla ülkemden kalkıp gelmezdim. İş yok o yüzden gelen yardımlarla geçinmek zorundayız."