Erken seçime kim ne dedi?

Erken seçime kim ne dedi?

Erdoğan'ın yaptığı erken seçim açıklamalarına çeşitli partilerden karşı açıklamalar geldi.

Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran'da erken seçim yapılacağını duyurmasıyla birlikte pek çok partiden erken seçim açıklaması geldi. 

CHP: HAZIRIZ 2019 YILI DEMOKRASİ YILI OLACAK

Erken seçim açıklamalarına karşı açıklama yapan CHP yönetimi, AKP'nin ülkeyi yönetemediğinin kanıtı olarak gördüklerini belirtti. Kılıçdaroğlu ise yaptığı açıklamada "2019 demokrasinin yılı olacak. Biz kendimize güveniyoruz. Seçimlere hazırız" dedi.

HDP: AKP-MHP KOALİSYONUNDAN KURTULMA VAKTİ GELMİŞTİR

HDP Eşbaşkanı Sezai Temelli yaptığı açıklamada "Güçlü bir demokrasi mücadelesi, toplumsal muhalefetin her kesiminin yan yana gelmesiyle olabilir. HDP bu mücadelenin odağında bir partidir bu çağrı herkesedir. Gelin AKP-MHP koalisyonuna son verelim. Ne kadar erken kurtulsak hepimizin hayrına." dedi.

İYİ PARTİ: SEÇİMLERE GİRİYORUZ

İYİ Parti başkanlık divanı ve Meral Akşener'den gelen açıklamalarda ise bu hamlenin AKP'nin nasıl korktuğunun bir göstergesi olarak yorumlanabileceği söylendi. Akşener "Ben Cumhurbaşkanlığı'na adayım. Seçime girememe gibi bir durum yok. Gireceğiz ve kazanacağız. Hodri meydan" dedi.

MHP: SEÇİM ÇALIŞMALARINI BAŞLATTIK

Devlet Bahçeli, Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından MHP Genel Merkezi'nde kurmaylarını topladı. Toplantı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, seçimin startını verdik" diye konuştu.

SP: ERKEN SEÇİM DEĞİL BASKIN SEÇİM

Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu ise yaptığı açıklamada, "Açıklanan tarih erken seçim değil baskın seçim tarihidir. Bu seçim tarihi Ak parti ve cumhur ittifakının ne kadar paniklediğinin işaretidir." şeklinde yorumladı