Erken seçim teklifi Meclis'ten geçti

Erken seçim teklifi Meclis'ten geçti

24 Haziran'da yapılması istenen erken seçim teklifi kabul edildi.

Başbakan Binali Yıldırım ve 'Cumhur İttifakı' ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin imzaları ile Meclise gönderilen ve Anayasa Komisyonunda görüşüldükten sonra Genel Kurula sevk edilen erken seçim önergesinin TBMM Genel Kurulunda görüşülmesine başlandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ilk olarak gündeme getirmesi ve Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden sonra AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 24 Haziran olarak açıklamasından sonra hazırlanan önerge, Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli imzalarıyla gönderilerek Anayasa Komisyonunda görüşüldü. Önerge komisyonda kabul edildikten sonra Genel Kurula sevk edildi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından açıldı. Gündem dışı konuşmaların ardından “552 Sıra Sayılı Milletvekili Genel Seçiminin Yenilenmesi ve Seçimin 24 Haziran 2018 Tarihinde Yapılması Hakkında Önerge”nin görüşmelerine başlandı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, ‘Erken seçimin Türkiye’nin önünü açacak bir karar olacağını’ söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ‘Milletin içinde bulunduğu gerilim halinin inşallah bugün alacağımız kararla 24 Haziran’da son bulacağına inanıyorum’ dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ‘2023 seçimlerinde de alacağız.Tarih bizi çağırıyor’ dedi.

'SON BAŞBAKAN OLARAK HİTAP ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUM'

Başbakan Binali Yıldırım Meclis’teki erken seçim oturumunda konuştu. Yıldırım, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin son başbakanı olarak hitap etme onurunu yaşıyorum” ifadesini kullandı.

Yıldırım,’ Vesayet odakları sürekli olarak siyaseti itibarsızlaştırmaya, devleti işlemez hale getirmeye çalıştı. 24 Haziran’da yapılacak bu seçim Türkiye’nin 100. yıl hedefleri açısından son derece önemlidir.Madem sistem değildi o halde neden bekliyoruz sorusu ciddi olarak sorulmaya başlanmıştı. Her zaman ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini göz önüne alarak hareket ettik. Ülkemiz üzerine plan yapan odaklar Cumhurbaşkanımızın seçim tarihini açıklaması ile birlikte çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadı’ dedi

Yıldırım,’ Biz tarihi yaşayanlardanız, tarihi yazacak olanlar bu yaşananları en güzel şekilde anlatacaklardır. 15 Temmuz’dan sonra başlayan Yenikapı Ruhu ondan sonra da devam etmiştir. CHP’de adaylık açıklayanlar ardı ardına devam ediyor. Kemal Bey’e tavsiyem elini çabuk tutsun sonra sıra kalmayacak’ dedi.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

CHP ve HDP’nin ‘eylemli iç tüzük’ itirazına rağmen Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile iki partinin grup başkanvekillerinin imzalarıyla sunulan, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin 24 Haziran’da gerçekleştirilmesine dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklifle ilgili 386 lehte oy kullanıldı.