Erkek şiddeti bu sefer 16 yaşındaki bir çocuğun canını aldı

Erkek şiddeti bu sefer 16 yaşındaki bir çocuğun canını aldı

Bursa’da bir erkeğin hamile eşine şiddet uygulamasının ardından sokakta çıkan arbede de 16 yaşındaki bir çocuk vurularak hayatını kaybetti.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bir erkeğin hamile eşine şiddet uygulamasının ardından sokakta çıkan arbede de 16 yaşındaki bir çocuk vurularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki Yaprak T. ile aynı yaştaki eşi Vural T. arasında kıskançlık iddiasıyla tartışma çıktığı öğrenildi. Hamile olan kadının erkekten şiddet görmesinin ardından cinnet geçirerek eline tüfek aldı. Vural T.’nin kadının elinden silahı almaya çalıştığı esnada tetiğin ateş alması üzerine o sırada sokaktan geçen 16 yaşındaki Haktan Çete vuruldu. Genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, olayın ardından gözaltına alınan Yaprak T. tutuklandı.

‘İDDİALARI KABUL ETMİYORUM’

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla müebbet hapsi talep edilen genç kadının yargılanmasına başlandı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen genç kadın, “Eşim, N.D. ile sevgili olduğunu söyledi. O sırada kendisiyle tartışınca bana vurdu. Bu olaylar olurken ben hamileydim. O sinirle av tüfeğini alıp kocamın arkasından dışarı çıktım. Eşim üzerime fırlayınca boğuşma çıktı. Eşimin elimden almaya çalıştığı tüfek ateş aldı. Daha sonra Haktan isimli kişinin vurulduğunu öğrendim. Silahı ben ateşlemedim. Beraatıma karar verilmesini istiyorum” dedi.

ERKEK EŞ: TÜFEK BENİM ELİMDE PATLADI

Genç kadının eşi Vural T. ise, “Olaydan dolayı vicdan azabı duyuyorum. Tüfek benim elimde iken patladı. Ben eşimin elinden tüfeği almak isterken elim tetiğe değdi. Eşimin bu olayla bir alakası yok. Eşim hamile olduğu için ceza almayacağını düşünerek daha evvel öyle ifade verdim” diye konuştu. Şahit olarak dinlenen Selahattin T, “Sanık gelinim, müşteki oğlumdur. Olay günü ikisi de tartışıyordu. Dışarıda boğuşma esnasında Vural tetiğe bastı. O sırada çocuk 50 metre ilerideydi. Ben çocuğun vurulduğunu görmedim” şeklinde konuştu.

İHA’nın haberine göre mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanığın tutukluk halinin devamına, soruşturmada ismi geçen isimlerin dinlenmesine ve eksik evrakların giderilmesine karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

DAHA FAZLA