Erkan Baş: Saray’ın suçlarını örtbas edenler şimdi utansın!

Erkan Baş: Saray’ın suçlarını örtbas edenler şimdi utansın!

ABD tarafından Suriye'ye yapılan hava saldırısıyla ilgili TKP Genel Başkanı Erkan Baş İleri Haber'e açıklamada bulundu.

İleri Haber

Günlerdir Suriye'yi vurmakla tehdit eden fakat kimyasal silah iddialarını kanıtlayamayan ABD, herhangi bir kanıt göstermediği halde "Elimizde kanıtlar var" diyerek, müttefikleri, Fransa ve İngiltere'yle birlikte Suriye'ye saldırdı.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Suriye’ye yapılan hava operasyonu, egemen bir devlete yapılmış açık bir emperyalist saldırıdır." ifadelerini kullandı. Baş, "ABD, Fransa ve İngiltere eliyle düzenlenen bu saldırı, yalnız bu ülkelerin, savaş manyağı iktidarlarıyla açıklanamayacak kadar boyutludur. Bu ülkeler ve İsrail, Türkiye, Suudi Arabistan gibi müttefikleri Suriye’deki cihatçı örgütleri, 2011 yılından beri destekliyor. Bugün Suriye’de yaşanan da cihatçılar kullanılarak çıkarılan bir provokasyondan ibarettir. Değilse, Guta’da gerçekten bir kimyasal saldırı varsa, bağımsız kurumların incelemesine izin verilir. " şeklinde konuştu.

'ERDOĞAN AMERİKAN ASKERLERİ İÇİN DUA ETMİŞTİ'

ABD'nin Irak'a saldırdığında, Erdoğan'ın Amerikan askerleri için dua ettiğini hatırlatan Baş, "operasyon gerekçesi Irak’a kitle imha silahları yalanlarıyla başlatılan işgal gerekçesiyle örtüşüyor. Dünyanın gözünün içine baka baka yalan söylenmiş, Türkiye’nin o zamanki başbakanı Tayyip Erdoğan da bu yalanın parçası olmak istemiş, beceremeyince de Amerikan askerleri için dua etmişti. Irak’ta milyonlar öldü…" dedi.

'IŞİD'İ ERDOĞAN YARATTI'

Adını koyalım: IŞİD’i, Irak’ı işgal edenler ve işgalciler için dua eden Tayyip Erdoğan yarattı diyen Erkan Baş, "adını koyalım: IŞİD’den sonra El Kaide ve artığı El Nusra’yı yine bunlar büyüttü. Adını koyalım: Kameralar önünde güya birbirleriyle didişenler; Irak, Afganistan, Suriye gibi milyonlarca insanın can verdiği işgal ve savaş planlarında ortaktılar. Adını koyalım: Suriye’yi parçalamak isteyen bu ekip El Kaide artıklarıyla iş becermeye çalıştılar. Ve adını koyalım: Yakıp yıkmayı, sonra yerinden yurdundan olan insanlar üzerinden kan pazarlığı yapmayı, bu sırada ülkelerin ve emekçilerin kaderleriyle oynamayı, yayılmayı bölmeyi parçalamayı çok sevdiler. Bu utanmazlıkta Obama’nın, Blair’in, Trump’ın, Macron’un, May’in, Netanyahu’nun ne kadar suçu varsa Tayyip Erdoğan’ın da o kadar suçu var." dedi.

'BÖLGE ASALAKLARI HAK ETMİYOR'

Baş, "Tayyip Erdoğan, Kürt meselesinde savaş politikası izliyor diye mutlu olan, Suriye topraklarına müdahalesini, işbirlikçiliğini aklayanların da o kadar suçu var. Türk’ün, Kürt’ün, Arap’ın yakasından düşün kardeşim. Dünya, bölge ve Türkiye bu asalakları hak etmiyor." şeklinde konuştu.