Erişim engeli haberine de erişim engeli

Erişim engeli haberine de erişim engeli

Burger King’te çalışan bir restoran yöneticisinin çalışma koşullarını anlattığı haberimizin engellendiğine ilişkin habere de yine mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

İleri Haber

Burger King'deki insanlık dışı çalışma koşulları ve halk sağlığını hiçe sayan uygulamaları ortaya çıkaran haberimize erişim engeli getirilmişti. Burger King’in başvurusu üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda habere, habere getirilen erişim engeline ilişkin habere ve Twitter’dan haber hakkında yapılan paylaşımlara erişim engeli kararı verildi.

İleri Haber'den Tuğba Özer'e konuşan Burger King çalışanı, fastfood zinciri olan kurumdaki kötü çalışma koşullarını anlatmış, servis edilen ürünlerde atık gıdaların kullanıldığını söylemişti.

ENGELLEME HABERİNE 'ENGELLEME'

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nin 23 Şubat 2018 tarihli kararıyla ‘erişim engeli’ haberimize ve Özer'in Twitter'da habere ilişkin yaptığı paylaşımın engellenmesine karar verildi.

Kararın gerekçesinde ise şöyle denildi:

“Talep dilekçesi ve ekindeki yayın içeriği incelendiğinde; "twitter.com ilerihaber.org" adlı sosyal paylaşım, haber sitesinde paylaşılan içerikler ve haber olduğu, talebe konu yayın içerikleri bir bütün halinde değerlendirildiğinde, Anayasa ve İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınmış olan fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek nitelikteki açıklamalar olduğu, yayınların eleştiri sınırlarını da aşarak talepte bulunanı kamuoyu nezdinde karalayıcı, aşağılayıcı ve toplumdaki güven duygusunu sarsıcı nitelikte zarar verme amaç ve kastı ile yazıldığı anlaşılmış olup talebe konu yayınların bu haliyle kurumun kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğundan 5651 Sayılı Yasa uyarınca yasal şartları oluşmakla talep eden vekilinin dilekçesine konu içeriklere erişimin engellenmesine dair talebinin kabulüne karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki şekilde karar verilmiştir.”