Eren Erdem'in açıklamalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Eren Erdem'in açıklamalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Eren Erdem'in bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Eren Erdem'in dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.

Eren Erdem, dün televizyon programında yaptığı açıklamalarda, "MİT TIR'ları belgelerini Tezcan'dan aldım" demişti. Bu sözlerin ardından konuşan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, belgeleri Meclis'te açıkladığını belirterek, "O dönem Eren Erdem gazeteciydi. Toplantı sonrasında da o belgeleri isteyen gazetecilere verdik" ifadelerini kullanmıştı.

Eren Erdem, bugün twitter hesabından yaptığı açıklamalarda, konuyla ilgili şunları söylemişti:

"Dün Artı TV’de katıldığım programda bana çeşitli sorular soruldu. Bu sorulara daha önce söylenmemiş ve bilinmeyen hiçbir cevap vermedim. Ama utanmazca ve aymazca haberler görüyorum. Şimdi açıklayalım; Milletvekilimiz Dursun Çiçek, Ahmet Hakan ile yaptığı bir söyleşide, Ahmet Hakan'ın sorusu üzerine, vekillerimiz kayyum atanan gazetelere görevlendirme ile gitti demişti. Neredeyse 1 yıl önce. Bu yeni bir şey değil. Zaten bilinen birşey. Yeni gibi sunmaları çirkeflik...Yine Mit tırları tutanakları soruldu programda. Yahu bu tutanaklar zaten aleni, herkeste var. Sn.Tezcan 3-4 sene önce çıktı bunları göstererek basın açıklaması yaptı. Bu da bilinen, haber olmuş ve özel bir durum taşımayan bir şey. Nasıl sunuyor bunu havuz? Çirkefçe...2 yıl önce SÖYLEDİĞİM birşeyi bugün SORU ÜZERİNE tekrarladığım zaman, mal bulmuş mağrib gibi üstüne atlıyorlar. Ne CHP’liliğimi ne partime bağlılığımı havuzun tartışma haddi yoktur. Ayrıca Artı TV’deki programda bana; “hakkınızda şu şu iddialarla yakalama isteniyormuş” diye soruldu. Ben; “zaten defaatle söylenmiş olan sözleri tekrar ettim. Söz söylendiğinde haber yapmayan havuz şimdi sanki ilk kez söylenmiş gibi haber yapıyor. Sn.Tezcan ile ilgili çarpıtılan mesele şudur. Kendisi 4 yıl önce basın toplantısı yaparak zaten o belgeleri göstermişti. Ve basın konuyu öğrenmişti. Ortada gizli kapaklı bir şey yok. Mal bulmuş mağrib gibi atlamanıza da gerek yok. Tek dertleri seçimi kaybetmemek. Bunun için amansızca algı yaratmaya çalışıyorlar. Lakin başaramayacaklar. Kaybedecekler. Yalanlarla iftiralarla bir yere varılamayacağını öğrenecekler. Saygılarımla..."