Erdoğan'ın talimatı üzerine: TEOG kaldırıldı

Erdoğan'ın talimatı üzerine: TEOG kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bu sene TEOG yapılmayacak" dedi.

Müfredata ilişkin tartışmalarla başlayan yeni eğitim öğretim yılı şimdi de TEOG tartışmalarıyla gündemde. Erdoğan'ın TEOG'un kaldırılmasına ilişkin açıklamaları müfredat tartışmalarının önüne geçmiş, velilerin ve öğrencilerin sınavın yapılıp yapılmayacağına ilişkin kaygı duymasına neden olmuştu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bir açıklama yaparak "Bu sene TEOG yapılmayacak" dedi.

Yılmaz, "Bu TEOG’un kaldırılmasına karar verildi. TEOG bu sene uygulanmayacak. TEOG’un kaldırılması da Türkiye’nin önünün açılması. Çocuklarımız yarış atına dönüyor. Çocuklar büyüyor, büyüdüğünün farkına varmıyor. Etüt merkezleri arttı TEOG’dan dolayı. Çocukların yarış atına dönmesini hangi anne-baba ister. Bize güvenin. Hiçbir kimsenin kaygılanmasına gerek yok iyiye gidiyor" diye konuştu.

"MİLLETİMİZE SUNACAĞIZ"

Bakan Yılmaz, TEOG yerine hangi sistemin geleceği sorusu üzerine, "Üzerinde bakanlığımız çalışma yapıyor. Bakanlar Kurulu'na sunacağız. Çıkan kararı da milletimize sunacağız" ifadelerini kullandı.

TEOG sınavı, 2013 - 2014 eğitim - öğretim yılında devreye sokulmuştu.

TALİMAT ERDOĞAN'DAN

Erdoğan açıklamasında, "Dün Sayın Başbakan ile bu konuyu etraflıca görüştük ve uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Çok basit bir konu. Sayın Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla birlikte hemen bu adımın atılması mümkün. Bu konuda Sayın Başbakan'la dün mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen, süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek bütün aileleri, yavrularımızı rahatlatacaktır. Bizim bir defa bu konuyu gündemimizden çıkarırken çocuklarımızın daha çok okul derslerine yönelmelerinin önünü açmamız ve yarışı okullarında yapmasını sağlamamız çok daha isabetli olacaktır. Çocuklarımız bu TEOG denilen, sıkan, sıkıştıran, paraların aktığı, akıtıldığı bu süreçten çocuklarımızı kurtarmış oluruz” demişti. 

ADRESE DAYALI SİSTEM 

TEOG'a alternatif arayan MEB'in okullar için “adrese dayalı yerleştirme” sistemi uygulaması öngörülüyor.

Özel okullar ile yüksek puanlı devlet okullarının ise  yine sınavla öğrenci alması bekleniyor.

'İMAM HATİPLERİN ÖNÜNÜ AÇILACAK'

 Adrese dayalı yerleştirme sisteminin uygulanması durumunda öğrencilerin her ilçede buluan ve sayıları her geçen gün artan imam hatip liseleri dışında fazla seçeneğinin kalmayacağı belirtiliyor.